Svenska
Gamereactor
recensioner
Dangerous Golf

Dangerous Golf

Den brittiska studion Three Fields Entertainment har blandat ädel sport med meningslöst kaos - resultatet är en verklig skrattfest...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Spela litegrann, tio sekunder till två minuter. Poängtavla. Igen: Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar. Laddar.

Det är tråkigt, det här med laddningskärmarna, Dangerous Golf är faktiskt ett mycket roligt spel. Grundidén är att ta en golfboll för att sedan göra så mycket skada som möjligt på din omgivning, som i ett eller flera rum, eller varför inte på en bensinstation? Det gäller att ha sönder saker alltså, och att få så mycket poäng som möjligt för varje pryl du kan få att gå i bitar, och ännu mer poäng om du har sönder vissa speciella objekt. Det är ju dock golf, bollen måste givetvis ner i hålet men passa dig för en hole-in-one för det ger avdrag på poängen. Om du misslyckas helt med att få bollen i hålet förlorar du minst 50% av dina intjänade poäng, vilket suger.

Dangerous GolfDangerous Golf
Ganska simpelt, men ack så roligt.
Detta är en annons:
Dangerous GolfDangerous Golf
Den meningslösa förstörelsen i kombination med rolig fysik och kaos är underhållande.

Innan du slår ut delas det ut spelkort som aktiverar speciella omständigheter under själva banan. Det kan gälla allt från hål som ger extra poäng, uppgifter som går på tid eller till och med golfbollar som fastnar på allt de rör vid. På varje bana finns det speciella objekt som ger extra mycket poäng vid förstörelse; champagneflaskor, chokladtårtor, kopparkittlar och många fler. Du måste alltid göra så mycket skada du kan för att få möjligheten att att aktivera din kraftiga Smashbreaker. Gör du det kan du detonera golfbollen och sedan styra ett eldklot i ultrarapid för smaskig extraskada. Det är mycket precision i styrningen av eldklotet men det känns tyvärr lite för slött.

Och det var allt. Det kanske låter lite, men det är faktiskt tillräckligt för att spelas under några roliga timmar. Det finns 100 hål i sololäget och nästan alla dessa finns att spela i co-op, lokalt i soffan. Det finns också ett partyläge för upp till fyra personer, både offline och online. Märkligt är dock att dessa multiplayerlägen inte kan spelas med en kontroll som passas mellan spelare, du måste ha en till varje person som vill golfa. Ännu märkligare blir det när du kan spela på det sättet (passa kontrollen) om du gör det i onlineläget, med en kompis i soffan. Ni spelar tre hål mot varandra och spelaren med mest poäng vinner, logiskt nog. Det är enkelt men roligt - speciellt eftersom du kan en jättebra strategi upplagd men någonting kommer alltid gå fel ändå.

Dangerous GolfDangerous Golf
Laddningstiderna är tyvärr skoningslösa.
Detta är en annons:
Dangerous GolfDangerous Golf
Det dräller ju inte av roliga spel för lokal multiplayer längre, så om det lockar kan vi rekommendera Dangerous Golf.

Three Fields Entertainment består av Alex Ward och Fiona Sperry som båda två kommer från Criterion och var med och gjorde första Burnout. Dessa rötter är tydliga i Dangerous Golf, vilket bara är bra. De extremlånga laddningstiderna i sololäget är dock enerverande, speciellt om vi ser till spelets koncept där det är snabba matcher utan vare sig förklaring eller tydliga regler som gäller.

Men Dangerous Golf är i slutändan väldigt roligt ändå. Sanslös förstörelse kombinerat med galen fysik gör kaoset njutbart och att sänka en putt för trevliga bonuspoäng är lika trevligt som originellt.

Dangerous GolfDangerous Golf
Vi har främst recenserat Xbox One-versionen, men det finns även till PC och Playstation 4.
Dangerous GolfDangerous Golf
Golf som vi aldrig sett sporten förr.
HQ
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Grymt koncept, jakten på högst poäng är rolig, skön lokal multiplayer, originellt upplägg, sanslös förstörelse
-
Fruktansvärda laddningstider, förvirrande regelverk
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Två nya bilder från Dangerous Golf

Två nya bilder från Dangerous Golf

NYHET. Skrivet av Fredrik Säfström

Det lite halvknasiga golfspelet Dangerous Golf blev nyligen försenat till juni, och gänget på Three Fields Entertainment tar ingen semester utan fortsätter att arbeta...

1
Dangerous Golf försenat till juni

Dangerous Golf försenat till juni

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Three Field Entertainments ena grundare Alex Ward låter via Twitter meddela att deras kommande titel Dangerous Golf har blivit försenat. Det ska nu komma i juni istället...



Loading next content