Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G910 Orion Spark

Gamereactors hårdvarugalning har satt tänderna i Logitechs mest påkostade gamingtangenter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Logitechs G-serie riktar sig mot den hängivne spelaren och den som verkligen vill få ut maximal prestanda från sin hårdvara. När de skickade oss tangentbordet G910 Orion Spark steg förväntningarna till orimliga höjder. Höjder som det är väldigt lätt att ramla ner från men inte i det här fallet.

HQ

Logitech har byggt datortillbehör sedan tidigt 1700-tal, känns det som. När de nu har kommit till generation nio i sin satsning på högkvalitativa gaming-prylar, lämnas ingenting åt slumpen. Tangentbordet är tungt och känns väldigt välbyggt. Finishen på detaljerna och designen på knappar gör att det sticker ut lite extra formmässigt om jag jämför det med Razer Blackwidow Chroma och Corsair K70 RGB som är lite mer klassiska i sin design. Just designen på knapparna fastnade jag lite extra för, de är lite skålade och bokstäverna aningens upphöjda vilket känns jätteskönt att vila fingertopparna mot.

Logitech G910 Orion Spark

Precis som liknande tangentbord när det kommer till bakgrundsbelysning så är det 16,8 miljoner färger som gäller här också och färgerna lyser med en ljuvlig styrka. Visst det kan tyckas lite fånigt och jag har sagt det förut i Razer Blackwidow Chroma-recensionen men jag kan inte låta bli att gilla det. Att kunna skräddarsy belysningen precis som jag vill för att matcha övrig utrustning är en kul och läcker finess tycker jag. 


G910 är något större än till exempel Corsair K70 RGB tack vare makro-knapparna på vänstra sidan och har dessutom en docka som går att dra ut för kunna att ställa sin smartphone i. 
Två stycken handledsstöd ingår också, ett lite smalare och ett lite tjockare. Detta för att du som spelare ska kunna skräddarsy ergonomin och kunna spela i timmar utan att få ont i handlederna. Logitech har verkligen tänkt på precis allt känns det som. Alla knappar och funktioner är noggrant placerade och ordentligt genomtänkta.

Detta är en annons:
Logitech G910 Orion Spark

Tangentbordet installeras enkelt via USB och mjukvaran laddar du ner från Logitechs hemsida. Just programvara är nånting som Logitech är mycket duktiga på och här har de ett försprång mot övriga tillverkare. Det är väldigt enkelt att programmera knappar, makron och belysning precis som du vill ha det. När du installerar "Gaming Software", som programmet heter, scannas även datorn automatiskt igenom efter vilka spel som finns installerade och de spelen dyker sedan upp som egna profiler i programmet. De profilerna kan du sedan färgsätta precis som du vill och aktiveras när du startar spelet. Riktigt fiffigt.

Hur är då känslan när du använder tangentbordet? Mycket bekvämt och med perfekt respons. G910 är otroligt behagligt att använda. Handledsstödet och formen på knapparna fungerar helt perfekt. Vid första knapptryckningen så kändes skålningen på tangenterna lite konstigt men efter en kort stund har jag vant mig och det är otroligt skönt att känna en sån stor yta av knappen under fingertoppen.

Logitech G910 Orion Spark
Detta är en annons:

Det går liksom inte att trycka fel känns det som. Logitech har enligt dem själva utvecklat världens snabbaste mekaniska brytare (Romer-G) och visst det är en ruskigt snabb respons i knapparna men om det räcker mot Corsair K70:s Cherry MX brytare låter jag vara osagt. Hur som helst så är känslan fantastisk. G910 Orion Spark är något tystare än till exempel Razer Blackwidow Chroma och det uppskattas nog av en del spelare som tycker att vissa mekaniska tangentbord låter lite för mycket. 113 knappars "Anti-Ghosting" har det också och du kan peppra dig blå på tangenterna utan att någon knapp inte registreras.

Jag har under testperioden spelat närmare 30 timmar Counter-Strike: Global Offensive och inbillar mig att det här tangentbordet hjälpt mig bli en bättre spelare mer aningen mer exakt rörelsemönster. Ett tangentbord blir inte särskilt mycket bättre än såhär. G910 är dyrt men för dig som är seriös med din hobby värt varenda öre. Tillsammans med Razer Blackwidow Chroma och Corsair K70 RGB är detta det allra bästa gaming-tangentbordet jag testat. Renodlad briljans.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Läcker design, otrolig ergonomi, sanslöst bra byggkvalitet, underbar mjukvara, fantastisk precision, grymt låg ljudnivå, skön skålning på tangenterna
-
Aningen dyrt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content