Svenska
Gamereactor
nyheter

Pro Evolution Soccer 6

Det är återigen dags för avspark

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Konami Digital Entertainment GmbH utannonserade idag nästa del i fotbollssuccéen Pro Evolution Soccer. Pro Evolution Soccer 6 blir titeln och det är alltså det sjätte spelet i serien. Pro Evolution Soccer 6 kommer till flertalet format: Nintendo DS, PC, Playstation 2, PSP, Xbox 360. Spelet dyker upp på Nintendo DS och Xbox 360 först.

Enligt pressreleasen ska man ha uppgraderat den artficiella intelligensen något ordentligt. Spelarna springer nu till öppna ytor när de saknar boll och signalerar vart de vill ha nästa pass placerad för att kunna fortskrida anfallet. Även det fysiska i spelet har förbättrats med spelare som nu arbetar för att lyckas finta sig förbi en försvarare då de får en pass, detta samtidigt som försvararna då måste lära sig att stå lite på avstånd för att undvika sådana finter.

Spelseriens skapare Shingo 'Seabass' Takatsuka har dessutom arbetat med att förfina skjutsystemet för det nya spelet. Spelare kommer oftare än i tidigare spel försöka sig på raska skott samt att volleyn och halvvolleyn har blivit omformade. Andra nya rörelser är förmågan att ha behålla kontrollen över bollen när man glidtacklar. Även nya finter och bakåtdribblingar är nu tillgängliga på grund av det förbättrade kontrollschemat för just dribbling. Dessutom har nicksystemet förändrats på ett sätt som ger spelarna ökad rörelsefrihet och kontroll när de är på väg att nicka bollen.

Förutom de förbättrade funktionerna tillkommer något annat efterlängtad, nämligen licenser för flera lag. Den internationella listan har nu officiella redskap för Argentina, Nederländerna, Italien, Spanien och Sverige. Detaljer kring officiella klubblag och fler nationella lag kommer att dyka upp så småningom.

Annat nytt är bättre balanserade domare och ett urval av nya speltyper. I exempelvis "International Challenge" leder du ditt hemmalag genom serier av inhopps- och turneringsrundor. I "Random Mode" får du spela snabbmatcher men med nu slumpmässigt valda matchinställningar. Men sist men inte minst så återvänder det älskade Master League.

Någon gång detta år är det dags för avspark!

Pro Evolution Soccer 6
Pro Evolution Soccer 6


Loading next content