Svenska
Gamereactor
lifestyle

OS bekräftar sin solidaritet med Ukraina

Och har meddelat de fortsatta sanktionerna mot ryska och vitryska idrottare.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är cirka 18 månader till nästa OS, som hålls i Paris sommaren 2024. Inför den internationella turneringen har Internationella olympiska kommittén (IOK) publicerat en ny rapport som bekräftar sin inställning till det pågående kriget mellan Ukraina och Ryssland.

IOK har sagt att de sanktioner som införts mot ryska och vitryska idrottare och lag kommer att fortsätta att gälla. Detta innebär att ingen regering eller statlig tjänsteman från något av länderna kommer att bjudas in till något ackrediterat sportevenemang som är anslutet till IOK. För att lägga till detta kommer ingen flagga, hymn, färger eller andra former av identifiering att visas vid sportevenemang heller. IOK kommer inte heller att erkänna några idrottsevenemang som anordnas av Ryssland eller Vitryssland, även om de stöds av ett internationellt förbund (IF) eller en nationell olympisk kommitté (NOC).

Som en uppföljning av detta har IOK stärkt sin solidaritet med Ukraina och tillade att det kommer att hjälpa till att säkerställa att landet kan få ett starkt team till evenemang inom en snar framtid. Det kommer också att uppmuntra IFs, NOC och andra arrangörer att underlätta utbildning och förberedelser för ukrainska idrottare vid internationella evenemang.

Vad IOK däremot har beslutat är att ryska eller vitryska idrottare inte får dömas eller diskrimineras, och att regeringar inte ska kunna avgöra vilka evenemang de får och inte får tävla i. Om en idrottare från något av länderna vill delta, måste de agera som "neutrala idrottare" och inte visa några tecken eller representation för sin nation, och skulle behöva visa att de inte har stött kriget i Ukraina och att de följer World Anti-Doping Code, och att om något av dessa områden bryts under individuella kontroller, De nämnda idrottarna kommer också att förbjudas från framtida evenemang.

Detta är en annons:

Förhoppningsvis kommer allt detta att innebära, trots rådande tider, att vi kan ha ytterligare ett fantastiskt OS när det äger rum nästa år.



Loading next content