Svenska
Gamereactor
nyheter
The Tartarus Key

Skräckspelet The Tartarus Key släpps till Switch nästa år

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Att Playstation-originalen Resident Evil och Silent Hill numera kan titulera sig som odödliga klassiker har förstås inte gått någon förbi. Man pratar fortfarande varmt om dessa tidlösa titlar och inte sällan utan en nostalgisk tår i ögonvrån. "Tänk om spelen fortfarande kunde vara så här", är en ytterst vanlig åsikt, bland både gamers och kritiker. Detta trots daterad grafik och stela kontroller. Titlarna har förstås också inspirerat mängder av spel men inget har riktigt lyckats ta sig hela vägen till spelarnas bultande hjärtan, de som slår för lågupplöst polygonal skräck. Kanske kan kommande The Tartarus Key lyckas. Det har i alla fall förutsättningarna, om man skall bedöma den trailer som nu har släppts. Se den här! The Tartarus Key

HQ

Spelaren antar rollen av Alex Young som enligt genrens alla regler är fast i en skrämmande herrgård, fylld av monster att döda och pussel att lösa. Kameraövervakningen adderar spänningen då Alex och vad som beskrivs vara ett brokigt sällskap vet att de inte är ensamma i kåken. Det är uppenbart att de har blivit placerade där för ett syfte. Exakt vad det syftet är blir det förstås upp till oss spelare att ta reda på.

Spelet är utvecklat av endast två personer, där kompositören Josie Brechner är livrädd för jump scares så hon har gått ut och lovat att det inte kommer att vara några i spelet men att det kommer att vara tillräckligt läskigt ändå.

The Tartarus Key släpps till PC och Switch. För det sistnämnda är det 2022 som gäller, för PC har vi i dagsläget inget annonserat datum men det finns redan nu en demo ute via Steam, för Steam Next Fest 2021.

Vad tror du om The Tartarus Key?

The Tartarus Key

Relaterade texter



Loading next content