Svenska
Gamereactor
nyheter

Mick McGinty, mannen bakom några av 90-talets mest ikoniska spelomslag är död

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Mick McGinty är namnet bakom ikoniska spelomslag som Street Fighter II, Kid Chameleon, Shining Force och Streets of Rage 2 och 3, även om hans hyllade oljebaserade konst också förekom på omslagen till mindre actionfyllda titlar som Leisure Suit Larry och Zoo Tycoon-serien. Amerikanens mest kända verk utmärkte sig dock främst genom devisen, ju större muskler desto bättre och hans uppdrag handlade ofta om att göra om japanska spelomslag så att de bättre skulle passa den västerländska spelmarknaden. Nu har McGinty tragiskt nog gått bort i cancer, endast 69 år gammal.

Sonen Jobe beskriver sin pappa som en fantastisk konstnär, som i sann konstnärsanda aldrig var nöjd. Han kunde sitta och finslipa en detalj i evigheter och så sent som för ett par veckor sedan hade han sagt att han bara behövde en timma till för att bli klar med sitt sista projekt men hela familjen visste att det inte alls skulle bli så, det var helt enkelt sådan han var. En tålmodig perfektionist. Vad det där projektet faktiskt bestod i får vi inte veta men vad vi därmed vet är att Mick nu lämnar efter sig ett stort tomrum och ett imponerande antal odödliga klassiker som vi alla förmodligen kan relatera till på ett eller annat sätt.

Har du någon favorit från McGinty?

Mick McGinty, mannen bakom några av 90-talets mest ikoniska spelomslag är dödMick McGinty, mannen bakom några av 90-talets mest ikoniska spelomslag är död


Loading next content