Svenska
Gamereactor
nyheter

Digital Foundry: Nya PS5-modellen har varken sämre eller bättre kylning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nyligen lanserade Sony utan fanfar en uppdaterad Playstation 5-modell. För tillfället finns den bara tillgänglig på några få marknader, men den är betydligt lättare än lanseringsmodellen. Detta beror i huvudsak på en klart mindre kylfläns, något som bland annat Austin Evans var en av de första att undersöka (något vi rapporterade om).

Även om hans testform kritiserades efter att videon (som visade på varmare utluft) blev viral, har vi väntat på en mer djupgående studie av den nya konsolen för att se om viktbesparingen faktiskt har resulterat i sämre kylningsprestanda. Nu har detta levererats av Digital Foundry som trevligt nog kan bekräfta det som de flesta av oss hoppades på: det finns ingen betydande skillnad.

I videon som du kan se via länken ovan säger Richard Leadbetter att resultaten från deras tester är "lugnande icke-kontroversiella" och att "skillnaderna mellan gamla och nya Playstation 5 är minst sagt minimala".

Han säger dock att även om det kan finnas en mätbar skillnad är den så obetydlig att det inte spelar någon roll om du har din Playstation 5-enhet med god ventilation:

"The bullet point takeaways from days of testing are relatively straightforward. There's an improvement to temperatures on the voltage regulators, memory temperatures are better in some respects and worse than others (but still only a few degrees difference overall) and while the main processor may well a few degrees hotter, there is no evidence that this presents anything worth worrying about, assuming you are keeping your PS5 in a well-ventilated area."

Titta gärna på hela videon om du vill veta hur den nya och gamla enheten är vid en jämförelse, det är gott om intressanta detaljer.

Digital Foundry: Nya PS5-modellen har varken sämre eller bättre kylning


Loading next content