Svenska
Gamereactor
nyheter

Scalpers tar nu 30% mindre för PS5 medan Xbox Series X behåller sitt pris

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Scalpers har varit ett stort problem den här generationen, de har köpt upp enorma mängder konsoler för att sedan sälja dem vidare till ett kraftigt överpris. Eftersom både Playstation 5 och Xbox Series X har haft svårt att hänga med efterfrågan, har problemet blivit ännu värre.

Men enligt scalper-sidan StockX (via Forbes) har priserna nu börjat dala för Playstation 5 som idag kostar 30% mindre än under den högsta toppen, trots att det säljs samma mängd konsoler.

Denna månad kostar en Playstation 5-enhet $715 (den utan skivläsare strax under $700) jämfört med $1000 under Cyber Weekend förra året, och tendensen är att de går neråt, och har tappat 10% jämfört med juni.

Intressant nog har Xbox Series X däremot inte tappat i pris. De var billigare bland scalpers redan från start och har kostat $750-800. Men de har i princip behållit sin prislapp och idag får du betala $725 för en konsol, vilket alltså är något mer än för en Playstation 5. Enligt StockX-ekonomen Jesse Einhorn beror detta på att Series X inte fyllts på med samma frekvens som Playstation 5 och "as a result of their relative scarcity, prices on StockX increased".

Är du förvånad över att Xbox Series X idag kostar mer bland scalpers än en Playstation 5, eller ligger det i linje med vad du väntade dig?

Scalpers tar nu 30% mindre för PS5 medan Xbox Series X behåller sitt pris
Scalpers tar nu 30% mindre för PS5 medan Xbox Series X behåller sitt pris

Tack VGC



Loading next content