Svenska
Gamereactor
nyheter
Battlefield 2042

Battlefield 2042 fungerar bättre till Xbox Series X än PC

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Normalt är det ett format som är "master platform" när nya spel utvecklas. På senare tid är det ofta PC, även om det även förekommer att någon av konsolerna är detta. Nu kommer tecken som tyder på att Dice valt att optimera Battlefield 2042 till konsol i första hand då då det tydligen redan är mycket bättre optimerat för Xbox Series X än PC.

Just nu pågår ett Tech Test där ett begränsat antal testare provar spelet för att se till att det är redo för lanseringen i oktober. Även om mycket är hemligt, twittrar den välkända insidern Tom Henderson att den feedback han fått från testare är just att spelet fungerar mycket bättre till Series X än PC:

"Getting reports that the Xbox version of the #BATTLEFIELD2042 tech test is much smoother than the PC version."

Tekniktestet körs för endast till PC och Xbox eftersom det fanns ett kritiskt problem i Playstation 5-versionen av spelet som gjorde att testet till Sonys konsol avbröts i sista stund.

Battlefield 2042

Relaterade texter

Battlefield 2042Score

Battlefield 2042

RECENSION. Skrivet av Kieran Harris, GR UK (Översättning: Petter Hegevall)

R E W I N D ! Efter att ha fått testa en förhandsversion som enligt vår systertidning i England var förhållandevis fri från tekniska bekymmer har Dice senaste spel släppts och det presterar rätt illa, därför har vi tiltat vårt betyg efter produkten som just nu står på butikshyllorna...

0
Battlefield-veteran grundar ny studio

Battlefield-veteran grundar ny studio

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Lars Gustavsson, ibland även kallad Mr Battlefield då han varit hos Dice och utvecklat spel i serien i 22 år, låter nu avslöja att han grundat en ny studio kallad TTK...



Loading next content