Svenska
Gamereactor
nyheter
The Elder Scrolls V: Skyrim

Exemplar av Skyrim sålt för skyhög summa på auktionshus

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att gamla klassiska spel till äldre konsoler ständigt drar in storkovan på auktionshusen har vi rapporterat om i omgångar. Nyligen slogs alla tidigare rekord när ett Super Mario 64 såldes för 13 miljoner svenska kronor. Då var det en okänd samlare med förmodat fett bankkonto som såg ett unikt tillfälle att komma över ett exklusivt exemplar i vad man kallar "mint condition", med otroligt starka 9.8 av 10 på "Wata-skalan", det vill säga i princip helt och hållet nyskick men nu tycks det inte bara vara retro som gäller. I går såldes nämligen ett The Elder Scrolls V: Skyrim till Xbox 360 för hissnande 600 Dollar, eller dryga 5 000 svenska riksdaler. Det är förstås inga 13 miljoner men det är en ofattbart hög prislapp för ett spel som numera finns till varenda plattform och inte ens är tio år gammalt. Anledningen till att det gick för så mycket pengar var även denna gång skicket på objektet. Det landade på 9.2 på Wata men som sagt, det är väl egentligen inte så konstigt med tanke på att Skyrim först släpptes i november 2011. Tydligen kom det från samma säljare som ägde Super Mario 64-spelet så det verkar som om att någon säljer av sin spelsamling och han eller hon får uppenbarligen tillbaka sina investerade pengar med råge.

Så det är bara att börja gräva i lådor, garage och vindsutrymmen. Kanske har du något gammalt ouppackat spel liggande hemma och då är det kanske din tur nästa gång!

The Elder Scrolls V: Skyrim

Relaterade texter

4
Skyrim-hästarna kan skvallra på dig

Skyrim-hästarna kan skvallra på dig

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

När du vandrar runt i Skyrims skogar utan att någon ser vad du håller på med, är det lätt att tro att det inte finns någon som kan se dig begå brott. Vare sig det handlar...



Loading next content