Svenska
Gamereactor
nyheter
Balan Wonderworld

Balan Wonderworld-skaparen tycks ha slutat hos Square Enix

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Balan Wonderworld ligger redan bra till att kunna kallas årets största besvikelse. Det utvecklades av de båda Sonic-skaparna Yuji Naka och Naoto Ohshima, och såg utifrån tidiga trailers ut att bjuda på Nights into Dreams-liknande design kombinerat med färgstarkt, modernt plattformshoppande. När spelet väl kom ut, visade det sig dock bara vara en oinspirerad, monoton mardröm som sågades av kritiker och ratades av spelköpare.

Nu finns tydliga tecken på att Yuji Naka inte längre arbetar för utgivaren Square Enix, där man kan misstänka att Balan Wonderworld-floppen bär en del av skulden. Twitter-användaren och podcastaren Stealth har nämligen upptäckt att Yuji Naka skriver på sina sociala medieprofiler att hans samarbete med Square Enix avslutades i april - samtidigt som lanseringen av Balan Wonderworld. Förmodligen var det en form av kontraktsarbete, och eftersom det gick så illa blir det inget DLC av något slag och de har uppenbarligen heller inget annat gemensamt projekt på gång.

Nintendo Life skriver att Yuji Nakas egen studio Pope nyligen firade sitt 15-årsjubileum och att spelskaparen twittrar att han hoppas kunna göra fler projekt i framtiden. Vi hoppas att så blir fallet, eftersom han utan tvekan har en fin resumé oavsett detta.

Balan Wonderworld

Relaterade texter

Balan WonderworldScore

Balan Wonderworld

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Skaparna bakom Sonic och Nights: Into Dreams har under tre års tid utvecklat vad som skulle bli en ny dundersuccé men Hegevall är allt annat än imponerad...



Loading next content