Svenska
Gamereactor
nyheter
Silent Hill

Nytt om Silent Hill Origins

Fem bilder och ny information

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I och med Silent Hill Origins hänger Konami på den trevliga trenden att ge ut originalspel till PSP istället för bara lama portningar. Det som först skulle bli en remake av ettan har istället växt till ett helt eget spel. Den nyskrivna storyn berättar historien om hur Silent Hill genomgick förvandlingen från sömnig byhåla till kött- och blodindränkt ångesthelvete.

Du antar rollen som lastbilschaffisen Travis Grady som fastnar i staden efter ett budjobb. Inte nog med att Travis får problem med såväl lokalbefolkning som staden själv, han har dessutom (surprise surprise) ett antal mörka minnen från barndommen han också måste tackla.

Konami kämpar hårt för att anpassa spelet till bärbart format, bland annat ska kameran vara speciellt anpassad för PSP:ns avsaknad av en andra styrspak. Man pratar även om ett Cineractive System som ska anpassa kontrollen efter situationen och det monster Travis slåss mot. Låter sådär lagom skönt PR-flummigt. Något att glädjas åt är även att musikern Akira Yamaoka (som skrivit all musik i serien förutom Silent Hill 4) gör efterlängtad comeback.

Vintern 2006 smäller det för alla skräcktörstande PSP-ägare, redan dags att börja slipa järnrör och ångestfioler alltså.

Silent HillSilent HillSilent HillSilent Hill

Relaterade texter

1
Konami släpper en Silent Hill-skateboard

Konami släpper en Silent Hill-skateboard

NYHET. Skrivet av Niclas Wallin

Det var länge sen vi hörde något konkret om Silent Hill och det var hela nio år sedan det senaste spelet i serien släpptes. Om det någonsin blir något mer återstår att...



Loading next content