Svenska
Gamereactor
nyheter

Nvidia har utannonserat RTX 4090 och 4080

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nvidia utannonserade för ett par timmar sedan den nya serien grafikkort och det handlar då såklart om uppföljarna till 3080 och 3090; RTX 4080 samt 4090. Både korten släpps redan den 12:e oktober och priserna ser ut att hamna på 12 400 kronor för 4080 och strax över 21 600 kronor för 4090. Flaggskeppskortet ska tydligen husera 24 gigabyte GDDR6X-minne och det pratas om att det blir cirka dubbelt så kraftfullt som föregångaren 3090Ti.

Saxat ur den officiella pressreleasen:
NVIDIA® GeForce RTX® 4090 är den ultimata GeForce-grafikprocessorn. Det innebär ett enormt kliv inom prestanda, effektivitet och AI-driven grafik. Upplev spel med ultrahög prestanda, otroligt detaljerade virtuella världar, oöverträffad produktivitet och nya sätt att skapa. Det drivs av NVIDIA Ada Lovelace-arkitekturen och har 24 GB G6X-minne för att leverera den ultimata upplevelsen för spelare och innehållsskapare.

Hyperrealistisk. Hypersnabb.
Ada-arkitekturen tar strålspårningen till nya höjder och simulerar hur ljus beter sig i verkligheten. Med kraften hos RTX 40-serien och tredje generationens RT-kärnor upplever du mer detaljerade virtuella världar än någonsin.

Prestandamultiplikatorn som drivs av AI.
DLSS är ett revolutionerande genombrott inom AI-driven grafik som ökar prestandan enormt. DLSS 3 drivs av den nya fjärde generationens Tensor-kärnor och optisk flödesaccelerator på GPU:er i GeForce RTX 40-serien och använder AI för att skapa ännu fler högkvalitativa bildrutor.

Seger mätt i millisekunder.
GPU:erna i NVIDIA Reflex och GeForce RTX 40-serien ger lägsta möjliga latens och bästa svarstid för den ultimata konkurrensfördelen. Reflex är byggd för att optimera och mäta systemlatens och ger snabbare målidentifiering, snabbare reaktionstider och bästa precisionen för sikte för tävlingsinriktade spel.

Nvidia har utannonserat RTX 4090 och 4080
Nvidia har utannonserat RTX 4090 och 4080
Blir det en beställning för din del?


Loading next content