Svenska
Gamereactor
nyheter

Baz Luhrmann: "Det blir ingen fyratimmars-version av Elvis"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Fansen har vädjat och de har tweetat. Till den grad att regissören till Elvis nu har tröttnat. Han orkar helt enkelt inte längre och låter meddela att Elvis har lämnat byggnaden, i alla fall för nu.

"I tell you what, all my tweets are nothing but, We want the four-hour version! We want the four-hour version! I think people are at my gates with pitchforks saying, We want the four-hour version!"

Så där har det låtit i regissörens lur ända sedan nyheten om att det kan vara aktuellt att släppa en "director's cut" släpptes men nu blir det alltså inte så. Enligt Luhrmann så är han dessutom oerhört nöjd med hur bra filmen går både på bio och sedan den släpptes på HBO Max i helgen.

Han stänger dock inte dörren helt utan säger till ScreenRant att det kan komma en längre version senare då det redan finns 240 minuter material inspelat. Han förtydligar däremot att det inte bara är att släppa utan att det ligger minst ett halvårs jobb framför honom om han skulle ge sig på det projektet.

"It isn't just like I've got it, and you just put it out there. Every minute in post-production, you have to do visual effects, grading, cutting, refining, and ADR sound. It's not like it's just sitting there finished, and I can just push a button and it comes out. You'd have to get back in and work on it."

Han ger i alla fall en liten insyn i vad det är som kan tänkas tillkomma i en "director's cut". Dels är det berättelsen om Elvis första kärlek, Dixie, men också en djupare inblick i läkemedelsmissbruket och sångarens historiska möte med President Nixon.

Läser man mellan raderna så är det såklart någonting som kommer att ske. Någon gång. Historien säger att finns det material för en director's cut så kommer det också att släppas, även om det alltid finns undantag. Men händer det så händer det nog i alla fall inte i år.

Baz Luhrmann: "Det blir ingen fyratimmars-version av Elvis"


Loading next content