Svenska
Gamereactor
nyheter

Axel Foley är tillbaka - Har setts på inspelningen av Snuten i Hollywood 4

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Enligt ett nytt foto från inspelningen av Snuten i Hollywood så återvänder Eddie Murphy som Axel Foley och det är förstås glada nyheter för alla gamla fans av filmserien. Och vi känner ju alla till historien om rullen som gav Eddie Murphy en fast track rätt in i stjärnhimlen. I en tid då inget togs på allvar var Eddie som klippt och skuren för rollen som den gatusmarta Detroitpolisen med sitt minst sagt välsmorda munläder och karaktäristiska asgarv.

Under senare delen av 80-talet blev det vanligt med så kallade "buddy-cop movies", där en polis parades ihop med en annan, ofta med helt skilda personligheter och värderingar, vilket resulterade i stor komedi. Snuten i Hollywood lade faktiskt grunden till den trenden, trots att det här var Eddie Murphy all the way. Visst, han fick samarbeta med två lokala poliser (Judge Reinhold och John Ashton) lite sporadiskt men det rådde inga som helst tvivel om att det här var Eddies show. Pluspoäng för en ung och redan då bister Jonathan Banks, mest känd som Mike Ehrmantraut i Breaking Bad och Better Call Saul. Rullen spelade in 300 miljoner dollar, slog både Ghostbusters och Indiana Jones på fingrarna och blev nominerad till en Oscar i kategorin "bästa manus." Men det har var ju också som sagt en tid då inget togs på allvar.

Axel Foley är tillbaka - Har setts på inspelningen av Snuten i Hollywood 4

Uppföljare kom och gick men det blev aldrig lika bra och efter trean så var det dags att stänga butiken. För gott trodde nog de flesta men nu är det alltså dags igen. Efter ett par år av rykten så har Netflix plockat upp rättigheterna från Paramount och nu blir det alltså en Snuten i Hollywood 4 med Axel Foley. Det är som sagt bekräftat via ett foto från studion och det är Twitterkontot lesley_dis som har skickat ut bilden på Eddie Murphy omgiven av sitt filmteam. Och eftersom han bär den numera klassiska Detroit Lions-jackan på fotot så råder det heller inga tvivel, om det nu fanns några sådana, om att det är just Axel Foley han åter skall porträttera.

Några direkta detaljer har inte offentliggjorts när det kommer till handling. Det har däremot bekräftats att det är Joseph Gordon-Levitt som blir Murphys kompanjon och att Mark Molloy står för regin. Vi får väl hålla tummarna för att den här comebacken blir bättre än En Prins i New York 2. Något datum för premiär är ännu inte kommunicerat.



Loading next content