Svenska
Gamereactor
nyheter

Warner ångrar att de gav Zack Snyder grönt ljus för Justice League

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är välkänt att Warner Bros. och Zack Snyder inte är de såtaste vänner efter en synnerligen infekterad dispyt kring Justice League och det där hann ju pågå i flera år innan fansen krävde att få se filmen så som den var tänkt, inte Joss Wheadons debacle. Fansen gillade vad de såg och tyckte att det var värt att vänta på medan kritikerna var betydligt mer ljumma i sina omdömen. Men framför allt var det en succé när det kommer till antalet tittare. 2,2 miljoner såg Zack Snyders version redan första veckan, enbart i Amerika. Då skall man också veta att HBO Max inte erbjöds någon annanstans vid denna tidpunkt och när den väl nådde ut till asiatiska marknaden så var det så många som tittade att hela plattformen kraschade. Så att det var rätt att släppa Zacks version råder det förstås inga som helst tvivel om men det sitter uppenbarligen långt inne hos Warner att erkänna det.

Enligt Variety i en lång artikel om framtiden för Warner och DC så ångrar studion att de gav filmen grönt ljus. De påstår att de har hört från folk på insidan om hur det beslutet var ett misstag och skriver så här i artikeln:

"Privately, studio insiders have lamented that "Zack Snyder's Justice League" never should've happened. Rather than quiet the unceasing online campaigning to #ReleasetheSnyderCut, the four-hour HBO Max feature only further entrenched the vocal and extremely online "Snyderverse" fanbase in opposition to the leadership at the studio in general and at DC in particular."

Problemet här, påstår man, är att genom att släppa Snyders version av filmen så lät man fansen vinna. Deras online-kampanj, styrd av Snyder själv fick filmbolaget att framstå som enda boven i dramat. De fick helt enkelt sitta i skamvrån och bära det gamla hundhuvudet medan Snyder och hans fans firade på gatorna. Men det stannade inte där. Så fort Warner godkände kravet att släppa filmen så gav man bort makten till folket. Nu hade de fått sin vilja igenom och direkt insåg man att nu skulle de kunna göra samma sak igen med andra projekt. Och mycket riktigt så ersattes #ReleasetheSnyderCut med #RestoretheSnyderverse nästan omgående. Även en Ayer Cut av första Suicide Squad och en fristående Ben Affleck-Batman-rulle och även två ytterligare uppföljare till Justice League stod på önskelistan. Det var rena hashtagfesten där ute och Warner förstod nu att de hade öppnat Pandoras ask.

Nu blev det ingenting av det ändå då huvudpersonen själv, inte under några som helst omständigheter kunde tänka sig att återvända till Warner och DC med allt ont blod som flutit under broarna. Han och Netflix hade redan slagit sina påsar ihop och han fick nu enligt avtalet göra precis vad han ville. Vilket som bekant är två zombie-filmer men även en sci-fi-produktion som i skrivande stund är på gång, Rebel Moon.

Det är sällan en persons fel när två bråkar men med tanke på hur mycket som har kommit fram i efterhand om hur illa Warner faktiskt hanterade situationen så är det föga överraskande att han sökte sig till andra jaktmarker. I slutändan så släppte de ju dessutom filmen för att pumpa upp antalet prenumerationer, inte för att de var schyssta och lyssnade på fansen eller ville blidka Zack Snyder. De skodde sig helt enkelt på Snyders fanskara och det var inte ens särskilt subtilt så att de nu försöker ikläda sig offerkoftan är bara tragiskt.

Att försöka ta sig ur det här kommer förstås inte att bli särskilt enkelt. Snyders fans har inte glömt och kommer inte heller att glömma i första taget. Samtidigt tar Warner äran för de flesta DC-projekten, trots att de fortfarande är baserade på Snyders originalvision, som rent tekniskt började med Man of Steel. Så om exempelvis The Flash blir av och visar sig bli en braksuccé så är det en vinst för Snyderverse då Barry Allen först dök upp i Zacks Justice League. Det största problemet är väl dock att de inte verkar ha lärt sig från sina misstag utan fortsätter att strö salt i såren på fansen och själva sticker de huvudena i sanden och hoppas på att det går över någon gång. Det finns inget försök till dialog eller något så logiskt som att gå ut och be om ursäkt, kanske pudla lite. I stället kryper man alltså in i koftan och tycker oerhört synd om sig själva som fick bära skulden för allt. Var det tar vägen härifrån kan man förstås bara spekulera i men efter detta senaste uttalande så har Warner på nytt stuckit pinnen rätt ner i ett getingbo som i alla fall har varit mindre ilsket den senaste tiden.

Warner ångrar att de gav Zack Snyder grönt ljus för Justice League


Loading next content