Svenska
Gamereactor
nyheter

Daniel Craig hade glömt bort sin dialekt när Knives Out 2 skulle spelas in

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ibland är det svårt att komma ihåg saker. Som var man har lagt sina glasögon, ett lunchmöte eller gud förbjude, sambons födelsedag. Men vi är alla människor och ibland har vi lite för mycket i skallen på en gång för att kunna hantera allt. Därför är det lätt hänt att skådespelare glömmer saker när de återvänder till en roll efter lång frånvaro. Ewan McGregor glömde bort hur Obi Wan lät och nu är det Daniel Craigs tur. McGregor kunde i alla fall skylla på att det var hela sjutton år sedan han axlade rollen. För Craigs del så har det trots allt bara gått tre år sedan han gjorde rollen som Benoit Blanc i Knives Out. En väldigt stor del av hans rolltolkning låg också i den festliga dialekten. Den var nämligen till stor del samtalsämnet och det togs upp i bokstavligen varenda recension, världen över så på det sättet kan det tyckas något märkligt att han glömde bort den när det väl var dags att börja filma uppföljaren men vem äro vi att döma.

Det visade sig i alla fall att han inte mindes någonting av Benoit Blancs röst och då var det raka vägen till en dialekt-coach som gällde, där han fick spendera fyra månader med att hitta tillbaka. Så här säger han själv:

I went away to work with an accent coach for three or four months before we started shooting. I'd forgotten the accent and I didn't want to do a pastiche. I wanted to make it as grounded and as anchored in reality as possible.

Man måste ändå uppskatta dedikationen att inte bara köra på och höfta lite utan faktiskt försöka göra det så bra som möjligt. Huruvida det är tillräckligt för ännu en Golden Globe-nominering återstår att se när Glass Onion: A Knives Out Mystery har premiär på Netflix den 23:e december.

Daniel Craig hade glömt bort sin dialekt när Knives Out 2 skulle spelas in


Loading next content