Svenska
Gamereactor
nyheter

Warner Bros: "Vi har bara råd med tre filmer till i år"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det kostar att ligga på topp som bekant och efter mängder av uppskjutna premiärer så har nu ett av världens största filmbolag, Warner Bros. synats närmare i sömmarna och det verkar som om att det knakar en del i de ekonomiska fogarna. Med Shazam! Fury of the Gods och Aquaman: The Lost Kingdom framflyttade till 2023 så är den enda filmen kvar för release i år Black Adam med Dwayne Johnson och det är förstås ingenting annat än ett enormt bakslag. Covid 19 har angetts som anledning men enligt Borys Kit på The Hollywood Reporter så är det inte hela sanningen och studion är i, citat "a financial mess", slut citat och kassakistan tillåter nu endast tre filmer till i år. Black Adam är som sagt den ena och sedan är det Don't Worry Darling och House Party i september och december.

Warner Bros: "Vi har bara råd med tre filmer till i år"

Nu är det förstås inte ord som kommer från Warner Bros själva utan genom amerikansk media men The Hollywood Reporter brukar åtminstone vara skapligt rätt på det och även Forbes är inne på att det har varit ett par riktigt instabila månader för filmjätten. Det är därmed oklart om de uppskjutna projekten faktiskt är ett resultat av den ekonomiska problematiken eller om det är på grund av Covid, som man hävdar. Hur som helst är det helt klart så att företagets bidrag till filmutbudet 2022 är riktigt skralt.

Något som också skall tas med i beräkningarna är att detta enbart gäller filmer under Warner Bros. När det kommer till streamingprojekt så ser det annorlunda ut. Där har Warner Bros. Discovery inte minst House of the Dragon som nyligen slog publikrekord och nu har fått grönt ljus för en andra säsong.



Loading next content