Svenska
Gamereactor
nyheter

House of the Dragon slår alla rekord och är nu klar för en andra säsong

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den hade premiär så sent som för fyra dagar sedan och endast ett avsnitt har sänts men House of the Dragon har redan slagit globalt publikrekord för någon originalserie i HBO:s historia. Vi har inga siffror från premiären i Sverige mer än att HBO själva säger att det är den överlägset största premiären i historien på HBO och HBO Max i Sverige - den slår alla tidigare rekord för en ny titel. I USA däremot har vi fått mätningarna och det första avsnittet har setts av över 20 miljoner tittare och nu bekräftar man alltså att en andra säsong kommer att spelas in.

Det kommer egentligen inte som någon större överraskning då skaparna tidigt gick ut med att det finns material för 3-4 säsonger men att inget grönt ljus då hade getts för någon fortsättning. Med stor sannolikhet ville man väl vänta in tittarsiffrorna. Nu med facit i hand så har alltså starten överträffat alla förväntningar och då är det som bekant alltid bäst att smida, medan järnet är glödhett. Så här säger Francesca Orsi, Exekutiv Vice President på HBO:

"Vi är mer än stolta över vad hela teamet har åstadkommit med säsong ett. Våra fenomenala skådespelare och crew åtog sig en enorm utmaning, överträffade alla förväntningar och levererade en serie som redan har etablerat sig som en måste-se-serie. Ett stort tack till George, Ryan och Miguel för att de tog oss med på denna resa. Vi kunde inte vara mer glada över att få fortsätta gjuta liv i den episka sagan om huset Targaryen med säsong två."

Första säsongen streamar nu på HBO Max med ett nytt avsnitt varje måndag.

House of the Dragon slår alla rekord och är nu klar för en andra säsong


Loading next content