Svenska
Gamereactor
nyheter

Tidigare Xbox-chef: Vi uppmuntrade konsolkriget

Peter Moore berättar att rivaliteten med Sony fick Microsoft att överträffa sig själv i och med lanseringen av Xbox 360...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den engelske affärsmannen Peter Moore har haft en lång karriär, främst inom spelvärlden, bland annat hos Sega, Microsoft och EA. Mellan 2017 och 2020 var han dock VD för fotbollsklubben Liverpool FC, och det var i det sammanhanget som han nyligen intervjuades av Front Office Sports.

Men det var ändå spel som stod i fokus, skriver IGN, och särskilt Moores tid på Xbox mellan 2003 och 2007. På den tiden var retoriken mellan Microsoft och Sony mycket hårdare än idag när det gällde det så kallade konsolkriget, och enligt Moore var det en rivalitet som de aktivt försökte spela på:

"We encouraged the console wars, not to create division, but to challenge each other. And when I say each other, I mean Microsoft and Sony. If Microsoft hadn't of stuck the course after the Xbox, after the Red Rings of Death, gaming would be a poorer place for it, you wouldn't have the competition you have today."

Moore berättar också om hur Microsoft med Xbox 360 aggressivt satsade på att sälja "först till tio miljoner" för att få fart på konsolracet. Ett uppdrag som delvis lyckades tack vare en tidigare lansering än Playstation 3, aggressiv marknadsföring och mer populära exklusiva titlar.

Tidigare Xbox-chef: Vi uppmuntrade konsolkriget
Tidigare Xbox-chef: Vi uppmuntrade konsolkriget


Loading next content