Svenska
Gamereactor
nyheter
Star Wars: Knights of the Old Republic Remake

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake försenat på obestämd tid

Utvecklaren Aspyr uppges inte ha levererat som förväntat och nu är hela projektets framtid i gungning...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi har knappt hört något om remaken av Star Wars: Knights of the Old Republic sedan den äntligen bekräftades vara på väg i september förra året, men Embracer Group gav oss lite hopp när de under sitt investerarsamtal för två månader sedan sade att vi kunde förvänta oss nyheter inom några månader. Det visar sig att dessa nyheter förmodligen inte kommer att vara goda dock.

För Bloombergs i stort sett alltid lika pålitliga Jason Schreier hävdar nämligen att Star Wars: Knights of the Old Republic Remake har stora problem och har därför försenats på obestämd tid. Det finns flera olika anledningar till detta.

Problemen uppges ha startat när utvecklaren Aspyr färdigställde en demo som Sony (som köpt tidsexklusivitet) och Lucasfilm fick se förra månaden, varpå cheferna slog fast att det inte levde upp till förväntningarna med tanke på den mängd tid och pengar som lagts ner på projektet. Det blev sedan ännu värre när Jason Minor och Brad Prince, spelets art director och design director, plötsligt fick sparken en vecka senare.

Dessa två händelser ledde sedan till att utvecklarna fick veta att projektet lagts på is medan de högre cheferna letar efter nya kontrakt och utvecklingsmöjligheter. Därmed är det kanske inte förvånande att några av de personer som Schreier talat med tror att Star Wars: Knights of the Old Republic Remake som tidigast lanseras år 2025, alternativt helt enkelt läggs ner.

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake

Relaterade texter



Loading next content