Svenska
Gamereactor
nyheter

Sega-veteranen Bernie Stolar har avlidit

En av de verkligt stora Sega-profilerna, känd från främst Dreamcast-eran har gått bort, endast 75 år gammal...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Bernie Stolar är förmodligen inte ett namn som alla är bekanta med, men han är en av de större veteranerna i spelbranschen. Han började sin bana med ett så kallat coin-op-företag, vilket så småningom ledde honom till Atari där han bland annat arbetade med den bärbara enheten Lynx. Hans karriär fortsatte sedan hos Sony där han arbetade med den första Playstation samt gjorde serier som Crash Bandicoot och Oddworld exklusiva till Sonys format.

Han kom därefter till Sega of America i mitten av 90-talet och anses ha varit den som övertalade Sega of Japan att pensionera Saturn för att istället fokusera på Dreamcast, en konsol som han hade stor del i skapandet av. Det var också han som anställde Peter Moore, som så småningom skulle bli chef för Sega of America, Xbox-chef och EA Sports-chef. Efter Sega har Stolar fortsatt arbeta med främst popkulturella saker hos bland annat Mattel och Google.

Men nu har denna berättelse fått sitt slut, då Bernie Stolar avlidit vid 75 års ålder. Spelindustrin är därmed en stor profil fattigare och vi vill tacka honom för alla hans insatser.

Sega-veteranen Bernie Stolar har avlidit

Tack VentureBeat



Loading next content