Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter

Gamla Playstation-spel ska kunna spelas i originalskick även i Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En av de farhågor som många av nostalgikerna hade när Sony avslöjade nya Playstation Plus var att företaget återigen skulle satsa på PAL-utgåvorna som körs i 50 Hz när det handlar om spel från Playstation - och Playstation 2-generationen istället för NTSC-originalen som är gjord för 60 Hz. Enkelt uttryckt betyder det att spelen är lite långsammare och inte flyter lika snyggt på skärmen, samt ofta är något hoptryckta. Kritiken tog därför fart när det verkade som om Sony skulle gå i samma fälla som med Playstation Classic-konsolen genom att satsa på just PAL, vilket vi tyvärr fått i Europa med de som bor i USA får NTSC-versionerna. Lyckligtvis kommer detta förändras så småningom.

Playstations Twitter berättar nu att de flesta gamla Playstation Plus Premium-titlar kommer att låta oss välja mellan PAL- och NTSC-utgåvorna via uppdateringar i framtiden, så om du föredrar ett bättre flyt, originalspelen samt i vissa fall andra röstskådespelare - så finns hygglig chans att du får som du vill.

HQ
Gamla Playstation-spel ska kunna spelas i originalskick även i Europa


Loading next content