Svenska
Gamereactor
nyheter
Final Fantasy XVI

Final Fantasy XVI kommer inte att ha en öppen värld som del XV

Om du sett fram emot att fritt få utforska spelvärlden i Final Fantasy XVI, har vi tyvärr dåliga nyheter...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En av anledningarna till att Final Fantasy XV blev så populärt är tveklöst att stora delar av spelet har en så kallad open world, det vill säga att man sömlöst kan utforska världen precis som man vill. Det faktum att storsäljare som Grand Theft Auto V, Elden Ring, The Elder Scrolls V: Skyrim och många andra välkända spel erbjuder detsamma har gjort att många nog förväntat sig att Square Enix skulle fortsätta med det receptet. Så blir det dock inte.

I en intervju hos IGN berättar Naoki Yoshida, producenten som vi nyligen talade med, att Final Fantasy XVI inte kommer ha en öppen spelvärld. En av anledningarna till detta är utvecklarens önskan att ta oss till flera platser i världen, vilket skulle vara svårt om man sömlöst kunde resa från plats till plats. Detta gör äventyret mer som Final Fantasy X, Dragon Age: Inquisition och även delvis The Witcher 3: Wild Hunt (där nya områden måste väljas i menyer).

Är det goda nyheter eller dåliga nyheter för din del?

Final Fantasy XVI

Relaterade texter

Final Fantasy XVIScore

Final Fantasy XVI

RECENSION. Skrivet av Conny Andersson

Ett av årets mest storslagna och efterlängtade action-rollspel är äntligen här. Conny har tillbringat några veckor med Square Enixs episka motsvarighet till Game of Thrones...



Loading next content