Svenska
Gamereactor
nyheter
Street Fighter 6

Street Fighter 6 kan visas upp på Sony State of Play i juni

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Sony har ju tidigare aviserat att det blir ett nytt State of Play-event den 2:a juni, vilket förstås omgående satte igång spekulationer kring vad som kommer att visas upp och något som frekvent omnämns som ett potentiellt avslöjande är Street Fighter 6. Capcoms sexa, har ju länge stått på fansens önskelista och enligt proffsläckan Jeff Grub så ser det ut som om att våra önskningar också slår in. Så här skriver han på sitt Twitterkonto: "This is probably where SF6 shows up." Det är inte det mest detaljerade eller självsäkra uttalandet och hade det inte kommit från just Grubb så hade det med största sannolikhet avfärdats som ren spekulation men hans rykte i branschen gör ju att man lyssnar, hur diffust budskapet än verkar vara. Han utvecklar också sitt påstående med att det inte är säkert att Street Fighter 6 kommer att annonseras just på State of Play men att Capcom skall ha en "riktig" utannonsering klar under något av sommarens sommarevent. Han säger också att han förväntar sig att Street Fighter 6 kommer att finnas representerat på den kommande spelturneringen, EVO senare i augusti månad, vilket innebär att det förstås måste ha utannonserats i god tid innan dess.

Street Fighter 6

Nu har ju Street Fighter 6 på sätt och vis redan blivit utannonserat, då en kort teaser med Ryu och Luke visades upp i februari tillsammans med Capcoms logga och dessutom ingick spelet i den massiva läckan 2020 där intern information visade på att spelet var planerat för release i Q3 2022. Så att Street Fighter 6 kommer att komma verkar av allt att döma klargjort, nu är det snarare en fråga om när. Det finns dock en annan fråga som är högst relevant i sammanhanget och det är om spelet kommer att vara plattformsexklusivt eller ej. Street Fighter 5 är fortfarande enbart tillgängligt på PC och Playstation 4. Enligt Capcom-läckan för två år sedan så indikerades det att sexan kommer att släppas till fler plattformar men å andra sidan så pekar en utannonsering under ett Playstation-event på det motsatta och om det är så det ligger till, att det än en gång blir en exklusiv titel så är det svårt att se vilket annat event som skulle passa bättre. Förutsatt att inte Capcom kommer att ha ett eget event förstås men det är inget man har kommunicerat, än så länge i alla fall.

Relaterade texter

Street Fighter 6Score

Street Fighter 6

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Capcoms kämpar är tillbaka, på nytt redo att slå folk på käften. Den här gången väntar både ett uppdaterat spelsystem och en massiv singleplayer-del, vi har kollat in om det håller måttet...



Loading next content