Svenska
Gamereactor
nyheter

Rapport: Sony tycks återkalla rabatter när man uppgraderar Playstation Plus

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den nya Playstation Plus-tjänsten är tänkt att lanseras i Sverige den 22 juni, men redan nu verkar den ha rullat ut i delar av Asien, och mottagandet har tyvärr inte varit det bästa. Enligt en sida på Reddit så beskriver man nämligen processen med att uppgradera från ett vanligt Playstation Plus-konto (kallas numera Essential) till en dyrare variant (Extra eller Deluxe) som snål och sniken från Sonys sida då tidigare rabatter verkar ogiltigförklaras samtidigt som utbudet upplevs som kraftigt förskönat från det japanska spelhusets sida.

För tydligen ska de som har kommit över Playstation Plus till ett rabatterat pris tvingas betala tillbaka den rabatten om man vill ha ett Extra- eller Deluxepaket. Exempel: Köpte du precis ett år Playstation Plus direkt från Sony för 400 kronor när det egentligen skulle kosta 620 kronor och vill uppgradera till Playstation Extra (som kostar 1035kr för ett år) så kommer du behöva betala tillbaka rabatten på 220 kronor plus ökningen på 415 kronor, alltså totalt 635kr.

Du verkar dessutom vara tvungen att uppgradera all innestående tid du har kvar på din prenumeration på en gång, så de som har köpt upp sig på flera år fram i tiden kan behöva slanta upp en saftig peng om de skulle vilja uppgradera.

Slutligen tycks även utbudet på tjänsten inte riktigt stämma med den bilden Sony ville förmedla då de 400+ tillgängliga spelen ryktas innehålla mängder av dubbletter där ett spel som kommer i flera olika språk eller till flera format räknas som separata titlar.

Vi ska poängtera att vi inte vet exakt hur det kommer se ut när tjänsten lanseras här nästa månad, men baserat på de första rapporterna från Asien hoppas vi dock att Sony gör lite korrigeringar.

Rapport: Sony tycks återkalla rabatter när man uppgraderar Playstation Plus


Loading next content