Svenska
Gamereactor
nyheter
Balan Wonderworld

Square Enix rekommenderar verkligen kalkonspelet Balan Wonderworld

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det som skulle vara demonproducenten Yuji Nakas stora comeback, plattformsspelet Balan Wonderworld, blev istället något av en slutgiltig spik i kistan för Sonics farsa. Chefredaktör Petter var inte nådig i sin recension där spelet belönades med en tvåa, och sedan kvalade det även in på en andraplats på vår årssämsta-lista för 2021.

Bara häromveckan kunde vi dock rapportera om att Yuji Naka kanske inte var så ansvarig som först befarats. I en Tweet lättade nyligen Naka på locket och beskrev inte bara spelet som komplett ofärdigt, utan hävdade även att han blivit sparkad från studion ett halvår innan lansering på grund av kritik mot medutvecklaren Arzest. Han skrev därtill att Square Enix enligt honom inte bryr sig ett dugg om spel längre.

Huruvida vad som stämmer och vad som är ett försök att återupprätta sitt rykte återstår att se, men när Square Enix i en Q&A nu har gått ut och sagt att "it is a game that we recommend with confidence" låter det som att de försöker rädda ett sjunkande skepp. Balan Wonderworld ligger för närvarande under 50% på Metacritic, och sålde 2100 exemplar under sin första vecka på marknaden.

I förra veckan sålde Square Enix av sina västerländska studios till svenska Embracer, en försäljning vars intäkter enligt rapport bland annat ska investeras i blockkedjor. Samtidigt har det ryktats om att Sony är sugna på att köpa upp hela återstående Square Enix.

Balan Wonderworld
Vad tror du om Square Enix framtid?

Relaterade texter

Balan WonderworldScore

Balan Wonderworld

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Skaparna bakom Sonic och Nights: Into Dreams har under tre års tid utvecklat vad som skulle bli en ny dundersuccé men Hegevall är allt annat än imponerad...



Loading next content