Svenska
Gamereactor
nyheter

Playstation-VD ber personalen att respektera alla abortåsikter i ett internt E-mail som mest handlar om katter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Playstations VD, Jim Ryan står inte högt i kurs hos sina anställda efter att ha skickat ut ett synnerligen tondövt internmail angående aborträtt.

Enligt Bloomberg, som enligt uppgift har sett mailet ifråga så börjar det med att adressera den senaste läckan från Roe v. Wade, det historiska fallet som kan avgöra hela synen på aborträttigheter i USA och göra det svårare än någonsin för personer som söker abort att få den hjälp de behöver och förtjänar. Han tar dock ingen ställning till ämnet utan ber i stället personalen att respektera att det finns olika åsikter och att de är en del av ett företag som är mångfacetterat och diversifierat. Han skriver också att personalen och företaget Playstation är skyldiga varandra och miljoner användare att respektera meningsskiljaktigheter, både i interna och externa communityn. "Respect does not equal agreement. But it is fundamental to who we are as a company and as a valued global brand."

Att han inte tar ställning till frågan är dock inte vad som nu har upprört personalen utan det är hur Jim Ryan helt plötsligt börjar blanda in sina katters födelsedagar och hur han någon gång i framtiden även planerar att skaffa hund. Faktum är att denna del av "information" tar större plats än abortfrågan. Han beskriver till och med kattämnet som något "lighthearted" som kan ta fokus ifrån "the stress of uncertain world events".

Sedan följer fem hela paragrafer om hans två katters första födelsedagsfirande, hur tårtan såg ut, det söta ljuden de gör när de äter och hur han drömmer om att så småningom gång äga en hund. Bloombergs reporter, Jason Schreier rapporterade via Twitter att Ryan skrev "Dogs really are man's best friend, they know their place, and perform useful functions like biting burglars and chasing balls that you throw for them." Efter att ha raljerat om sina husdjur avslutade han mailet med att skriva hur mycket han har saknat sina resor till Japan och att titta på Anatomy of a Scandal.

Mailet landade som sagt inte särskilt väl bland personalen. Enligt Bloomberg har många uttryckt sin ilska och besvikelse över hur ett sådant viktigt ämne trivialiseras och negligeras. En anställd tar det steget längre och säger att den aldrig har varit så arg över en kattfödelsedag tidigare.

Playstation-VD ber personalen att respektera alla abortåsikter i ett internt E-mail som mest handlar om katter


Loading next content