Svenska
Gamereactor
nyheter

Uppföljare till Darkman kan vara på gång

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För bara ett par veckor sedan så berättade Liam Neeson att han går omkring och drömmer om en uppföljare till Darkman, Sam Raimis superhjältefilm från 1990 och nu verkar det som om drömmen faktiskt kan bli verklighet. Raimi själv avslöjar nu att han och Universal Pictures redan diskuterar en uppföljare. Så här sade regissören när TheWrap frågade om det ligger någon sanning i ryktet:

"Yes. Universal is talking about a Darkman sequel. There's a producer attached. I haven't heard the story yet or gone into it, I've been so busy with this movie (Doctor Strange in the Multiverse of Madness). But I think it's cool."

Huruvida det blir Liam Neeson som åter får axla manteln som Darkman eller ej återstår däremot att se. Enligt Raimi så vore det fantastiskt om det blev så men det är inget som är bestämt. Det finns förstås inte något manus ännu då diskussion just nu snarare kretsar kring om det överhuvudtaget skall göras en film eller inte så någon handling kan vi inte rapportera om.

Det är dock inte första gången en uppföljare diskuteras. Redan på nittiotalet ville Raimi fortsätta att bygga legenden om Darkman och det var också den initiala planen men filmen gick inte hem hos biopubliken och projektet drogs tillbaka. Det skall också nämnas att det har gjorts två filmer under namnet Darkman, Darkman II: The Return of Durant och Darkman III: Die Darkman Die. Dessa har dock ingenting med varken Sam Raimi eller Liam Neeson att göra och de landade direkt på VHS, med riktigt låga betyg dessutom.

Darkman har så här med drygt trettio år på nacken blivit något av en kultklassiker och fans har länge drömt om en återförening mellan Raimi och Neeson. Nu är vi i alla fall närmare än någonsin.

Uppföljare till Darkman kan vara på gång


Loading next content