Svenska
Gamereactor
nyheter

Antalet utvecklare som arbetar på ett Call of Duty-spel motsvarar en mindre stad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nya rapporter visar att försäljningskurvan för Activisions storsäljande spelserie Call of Duty för första gången på väldigt länge pekar nedåt och man skyller detta på Vanguard. Den senaste titeln i serien har inte alls levt upp till förväntningarna och detta beror enligt utvecklaren själv på att andra världskriget inte var vad spelarbasen ville ha och man lyckades heller inte förnya sig tillräckligt mycket för att ett köp skulle vara motiverat. Spelet mottog också ljummen kritik från media och ekonomiskt är det inget annat än ett stort fiasko. Det säljer som sagt uselt, som jämförelse så sålde 2020 års Black Ops hela 36 % bättre och Vanguard var dessutom det dyraste att tillverka. Det har nu i en rapport för investerare framkommit att en tredjedel av studions anställda arbetar med Call of Duty-franchisen, vilket motsvarar hisnande 3 000 personer. Som jämförelse bor det 2 700 personer i Jokkmokk och då dessa 3 000 personer dessutom är utvecklare så innebär det att av Activisions totala antal spelutvecklare på 6 800 personer så arbetar ungefär hälften på Call of Duty. Förra året plockade man till och med över folk från Toys for Bob, som jobbade på nya Crash Bandicoot-projekt för att i stället stötta i arbetet med Call of Duty Warzone.

Tittar man i backspegeln så är det förstås inte konstigt att studion har lagt lejonparten av sina resurser på franchisen då den har varit en av tidernas bäst säljande spelserier, sålt miljoner och åter miljoner exemplar, varje år och inbringat miljarder och åter miljarder dollar men nu har det som sagt gått grus i maskineriet.

I rapporten berättar även Activision att de arbetar på den mest ambitiösa planen någonsin för att åter vinna spelarnas gunst och än en gång placera Call of Duty där det hör hemma. I toppen av försäljningslistorna.

Antalet utvecklare som arbetar på ett Call of Duty-spel motsvarar en mindre stad


Loading next content