Svenska
Gamereactor
nyheter
Avowed

Avowed verkar ha uppgraderats till Unreal Engine 5

Obsidian Entertainment arbetar numera med Epic Games kraftfulla grafikmotor Unreal Engine 5...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Under Microsofts första riktiga Xbox Series X-evenemang som innehöll förstapartsspel (sommaren 2020) utannonserades flera titlar som fortfarande inte släppts. Två av dem är Avowed och Fable, vilka heller inte har fått några livstecken överhuvudtaget sedan dess.

Även om vi fortfarande inte fått någon officiell information om Avowed, vet vi nu åtminstone att Obsidian Entertainment verkar ha beslutat att uppgradera spelmotorn till Unreal Engine 5. Anledningen till att vi vet detta är tack vare Aaron Dubois LinkedIn-profil, han är nämligen Lead VFX artist hos Obsidian Entertainment och skriver specifikt att han för närvarande är "Lead VFX artist on Avowed. Working with Niagara fx in unreal 5."

Obsidian Entertainment har visserligen arbetat med både CryEngine och Unity tidigare, men de använde Unreal Engine 4 till både Grounded och The Outer Worlds. Därför antog de flesta att de skulle uppgradera så småningom, men det är förstås goda nyheter att de redan verkar ha gått i den riktningen.

Microsoft har sitt Xbox & Bethesda Games Showcase den 12 juni, så förhoppningsvis får vi se Avowed (och Fable!) nästa månad.

Avowed

Relaterade texter

8
5 snabba: Avowed

5 snabba: Avowed

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Conny Andersson

Okej, snabb sammanfattning, tack! Det är det nya spelet från Obsidian, studion bakom spel som The Outer World och Fallout: New Vegas, som nu gör ett helt nytt...



Loading next content