Svenska
Gamereactor
nyheter

Delstaten New York stämmer Activision Blizzard

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Activision Blizzard har inte haft det lätt den senaste tiden. Det mesta har förstås varit högst självförvållat med sexuella trakasserier och diskriminering, en konstant oförmåga att lyssna till sin kundkrets och allmän girighet och nu kommer nästa bakslag när New York stämmer utvecklaren. NYCERS, eller New York City Employees Retirement System har enligt Axios skickat in en stämning förra veckan och anledningen är det kommande uppköpet från Microsoft. NYCERS anser att processen har stressats fram för att undvika eventuell juridisk problematik relaterad till pågående rättsprocesser. Organisationen, som äger aktier i Activision Blizzard uppger i stämningen att affären dessutom sänker företagets värde. NYCERS uppger att erbjudandet på 95 dollar per aktie från Microsoft undervärderar företaget då Activision Blizzard-aktien handlades i ungefär samma härad innan nyheterna om trakasserier och diskriminering på arbetsplatsen fördes fram.

Enligt stämningen kräver man att företaget överlämnar diverse dokument som hänför sig till det föreslagna förvärvet, såväl som dokument relaterade till fem andra möjliga köpare Activision Blizzard hävdade att de hade tagit emot i en SEC-anmälan angående Microsofts uppköp. En annan anledning för överlämnandet av sagda dokument är för att kunna nyttja informationen emot bolagets VD, Bobby Kotick och hans styrelsemedlemmar, i syfte att kunna stämma dem individuellt för att ha försökt pressa igenom affären med Microsoft. Så här säger stämningsansökan:

"Given Kotick's personal responsibility and liability for Activision's broken workplace, it should have been clear to the Board that he was unfit to negotiate a sale of the Company. The deal allows Kotick and his fellow directors a means to escape liability for their egregious breaches of fiduciary duty."

Activision Blizzard håller förstås inte med om anklagelserna och ser fram emot att få bemöta dem i rätten. Sedan tidigare har har utvecklaren stämts av en tidigare anställd som påstår sig ha blivit både diskriminerad och sexuellt trakasserad på sin arbetsplats och dessutom förbjudits att tala offentligt om händelserna. De har också den pågående stämningen från California Department of Fair Employment and Housing och en stämning från familjemedlemmar till en numera avliden anställd och Activision Blizzard håller också på att utredas av SEC för deras bristfälliga respons och ansvarstagande vid arbetsrelaterade problem.

Delstaten New York stämmer Activision Blizzard


Loading next content