Svenska
Gamereactor
nyheter
Stray

Stray har fått åldersmärkning i Korea och Australien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Kattäventyret Stray utannonserades så tidigt som 2020 och efter vad som känns som nio livs väntan på lurviga tassar mot regnblöt asfalt kan det snart vara dags att kliva in i den Bladerunner-liknande världen, som kisse förstås. Trailern med riktigt gameplay och kommentering som släpptes förra året fick mången kattälskare att dyrka marken utvecklaren Bluetwelve och utgivaren Annapurna Interactive gick på. Att som kissekatt navigera genom en dunkel och ödslig stad dränkt i regn, svag neon och grafitti var helt enkelt något vi i hemlighet drömt om. Silkesmjukt plattformande och utmanande pussel. Högteknologiska vapen på kattryggen och en drönar-polare. Men det var inte bara kattägare som skrek mot skärmen och viftade med kreditkortet "Här! Ta mina pengar!" Trailern lockade alla typer av gamers med sin sköna stil och sitt spännande och originella koncept.

När spelet sedan lös med sin frånvaro på State of Play i mars månad så var det många som började känna sig oroliga. Skulle Stray följa den växande trenden av försenade spel? Annapurna gick dock ut och lugnade massorna via det officiella Twitterkontot, där utvecklaren försäkrade att en release fortfarande är planerad för 2022.

Nu har spelet även fått sin åldersklassificering i både Korea och Australien och det brukar i regel innebära att vi närmar oss release. För ungefär två veckor sedan fick det PG rating i Korea och i fredags skedde samma sak i Australien. Mycket tyder därmed på att vi snart kommer att få ett officiellt releasedatum.

Stray kommer att vara exklusivt till Playstation och PC och släpps därmed till följande plattformar: PS4, PS5 och PC

Stray

Relaterade texter

StrayScore

Stray

RECENSION. Skrivet av Marie Liljegren

Majsan har fått känna på hur det är att ha nio liv, hosta hårbollar och leva på en diet baserad på grädde och möss i det nya äventyrsspelet Stray.

1
Stray släpps som animerad film

Stray släpps som animerad film

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Bluetwelves titel Stray hamnade på mångas listor över årets spel 2022, och Marie på redaktionen var uppenbarligen inte den enda som tyckte att det levererade en lika...



Loading next content