Svenska
Gamereactor
nyheter

Netflix satsar på spel när aktien sjunker

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Netflix gick nyligen ut och förkunnade att de för första gången på väldigt länge har upplevt affärsmässiga motgångar. Nog för att de tidigare fått ta emot kritik för både plattform, prislapp och produktion men den här gången tappade de prenumeranter. Över 200 000 mellan januari och mars. Detta i kombination med en forecast som indikerar ytterligare tapp fick aktien att rasa med hiskeliga 35 procent. Något som inte har hänt på nästan 20 år, enligt Bloomberg.

Nu är goda råd dyra för streamingjätten och åtgärder måste vidtas. Man kan inte bara sitta still och se när båten kantrar så därför börjar man nu på allvar att titta på att bredda utbudet genom att erbjuda spel. Detta enligt en rapport i The Washington Post. Enligt "en källa med insyn" så planerar man att göra 50 spel tillgängliga innan årsskiftet. Ett av dessa är ett mobilspel baserat på Exploding Kittens, ett populärt men samtidigt synnerligen sadistiskt kortspel om katter som sprängs. Anledningen till att just detta belyses är att Netflix samtidigt planerar att göra en tillhörande show. Och det är just det som historiskt har fungerat. Att adaptera populära spel till tittarsuccéer. Arcane, som baseras på League of Legends har rosat marknaden ända sedan premiären och Castlevania-serien fortsätter att skörda framgång efter fyra säsonger. För att inte tala om The Witcher som som nu är två säsonger in men även en animerad version samt en live-action-film på väg.

Netflix har också gått i samma trendiga fotspår som spelindustrin på senare tid, nämligen uppköp av mindre aktörer. Det mest uppmärksammade uppköpet än så länge är Oxenfree-utvecklaren, Night School Studios som man köpte upp i september förra året. Och det är klart att Netflix hade påbörjat en satsning inom spel, redan innan de röda siffrorna presenterades i veckan men det är väl ingen vild gissning att det svaga resultatet kommer att bidra till snabbare åtgärder för att täcka upp för förlusten och stoppa en begynnande blödning.

Netflix satsar på spel när aktien sjunker


Loading next content