Svenska
Gamereactor
nyheter

Dr. Dre nobbade Rockstar och kallade GTA för ett barnspel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ibland är det svårt att hålla koll på grejerna, när man inte är särskilt insatt men vissa saker brukar de flesta ändå ha ett hyfsat hum om, såvida man inte har legat under en sten de senaste decennierna, alternativt har en enorm karriär och noll fritid. Som Grand Theft Auto till exempel. Det brukar de flesta känna till. Det är trots allt ett av tidernas mest sålda spel, väldigt kontroversiellt genom åren och omtalat i de flesta medier. I både positiva och mindre så ordalag. Dr. Dre, rappare och entreprenör hade dock ingen som helst koll på det där när förra året ombads att medverka i Grand Theft Auto Online senast uppdatering, The Contract. Han vägrade först att ställa upp eftersom han inte ville synas i ett barnspel.

I en intervju med BET (som tyvärr är geo-låst utanför USA) så berättar han att han först var helt ointresserad när Rockstar lade fram sin idé för honom. DJ Pooh, som är den musikproducent som har arbetat med Rockstar sedan San Andreas försökte med alla medel att få honom att acceptera men han stod länge fast vid sin övertygelse. Initialt handlade det om att Dr. Dre inte alls var någon gamer. Inte att han inte gillade spel eller så, han var bara ingen gamer och när de väl hade kommit över den tröskeln och visat hur vansinnigt coolt Grand Theft Auto faktiskt är och att han hade fungerat klockrent där så erkände han att han också vägrat för att han helt enkelt inte gör grejer för barn.

Så hur kom man över den där tröskeln då? Jo, ibland säger som bekant en bild mer än tusen ord så DJ Pooh tog sonika sin egen PlayStation över till den prisbelönta rapstjärnans mansion och kopplade in maskinen i Dre's massiva TV. Effekten lät inte vänta på sig utan han var golvad per omgående. Rapparen hade ingen som helst aning om hur långt tekniken hade kommit och att man faktiskt kunde göra allt det man kan göra i Grand Theft Auto Online. Ett "this shit is awesome" lär också ha slunkit ur honom i all eufori och efter det var det klappat och klart. Dre kritade på kontraktet och Rockstar fick därmed använda hans röst, sånger och motion capture i The Contract.

Dr. Dre nobbade Rockstar och kallade GTA för ett barnspel


Loading next content