Svenska
Gamereactor
nyheter

Gearbox köper Lost Boys Interactive

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Lost Boys Interactive är en amerikansk utvecklare grundad 2017 som har varit med och skapat spelsuccéer som Call och Duty och PlayerUnknown's Battlegrounds. Nu senast var de anlitade av just Gearbox i skapandet av Tiny Tina's Wonderland och det var väl där grunden lades för ett kommande uppköp. I och med förvärvet växer Borderlandsutvecklaren rejält då Lost Boys Interactive i dag har 220 medarbetare, som alltså nu plockas över till Gearbox, något som gör att det totala antalet anställda hamnar på 1 300. Gearbox själva blev ju också uppköpta förra året av Embracer Group för en summa på drygt tio miljarder kronor.

Exakt hur det nyaste tillskottet kommer att disponeras inom organisationen är i dagsläget oklart men det mesta tyder på att de kommer att arbeta på egna titlar men också, precis som i fallet Tiny Tina, supporta Gearbox i framtida projekt. Så här säger VD:n Shaun Nivens om uppköpet och att nu vara en del av Gearbox:

"We founded Lost Boys with a dream to work on products that would be globally recognized and loved. We're incredibly excited to join Gearbox and continue doing what we do best -- making amazing games that entertain and inspire others."

Gearbox köper Lost Boys Interactive


Loading next content