Svenska
Gamereactor
nyheter
Counter-Strike: Global Offensive

Gastkramande kvartsfinal mellan Nip och Team Liquid i CS:GO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Igår kväll gjorde svenska Ninjas in Pyjamas och nordamerikanska Team Liquid upp om en semifinalplats i ESL Pro League. Liquid kom till matchen med tre rätt nya spelare i sin femma, något som kanske kunde ses som en fördel för svenskarna. Ninjas kom dock till matchen utan att ha tävlat på ett tag medan Liquid fått gott om uppvärmning senaste dagarna. Ninjornas träning innan matchen hade dessutom varit fokuserad på att få in Ludvig "Brollan" Brolin i femman inför kvalturneringar till Majorn senare i vår men Brollan deltar inte i ESL Pro League så även detta talade mot en svensk seger. Sett på förhand hade matchen alltså kunnat gå hur som helst och en nagelbitare blev det.

Matchens första karta kom att balansera på en knivsegg. Det var Team Liquids val av karta och många var vi nog som blev milt sagt förvånade när vi såg valet. Liquid hade nämligen valt det senaste tillskottet bland kartor som spelas i tävlingssammanhang, Ancient, en karta som Nip har varit väldigt framgångsrika på. Det blev dock jämnare än vad jag och säkert många med mig hade trott när vi såg valet av karta. Tillslut lyckades dock Ninjorna säkra en seger, med minsta möjliga marginal bör tilläggas och resultatet 16-14 spikades till svensk favör. Love "Phzy" Smidebrandt och Fredrik "Rez" Sterner spelade båda två en otroligt fin karta de kan vara mycket nöjda med.

Nästa karta blev Overpass. Fingernaglarna som bitits av i nervositet redan under första kartan fick nu bytas ut mot tånaglarna i ett försök att stilla nerverna. Team Liquid spelar en riktigt stark kontraterrorist-sida där man kniper fem rundor på raken från den inledande pistolrunda. Matchen kom senare att jämnas ut men tillslut såg vi återigen reslutatet 16-14 men den här gången till Liquids favör. Ninjas in Pyjamas slarvade bort flera övertag på slutet och Liquid var klart värdig vinnare av kartan.

Nästa drabbning skedde på kartan Inferno, en mysig liten italiensk by där mycket blod har spillts ända sedan 1.6 tiden. Liquid kniper åter igen kontrollen tidigt. Fem raka rundor blev det även här men den här gången som terrorister. Efter den initiala kallduschen vaknar dock svenskarna till liv och i halvlek har vi en ledning med 8-7 för Nip. Som terrorister kopplar Nip greppet tidigt och vinner kartan med 16-12 och där med hela matchen.

Matchens lirare kan Fredrik "Rez" Sterner titulera sig som. Att behövt gå på kryckor nyligen efter en olycka med potatisvatten stoppade inte stjärnan från att briljera idag. Lyckas han bara hålla en jämna nivå så kan han bli precis hur stor som helst för när det smäller om Rez då smäller det verkligen. I Team Liquid får vi ge Jonathan "Elige" Jablonowski en extra guldstjärna. Nu väntar semifinal och mot Ence på lördag. GGWP!

Counter-Strike: Global Offensive
Rez visade vart skåpet ska stå mot Team Liquid.

Relaterade texter

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar i PC-versionen...

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar...



Loading next content