Svenska
Gamereactor
nyheter
Fortnite

1,4 miljarder kronor doneras av Epic och Microsoft till humanitär hjälp i Ukraina

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ända sedan Ryssland inledde sin aggression mot Ukraina har vi sett i princip hela spelbranschen ta ställning för att inte bara fördöma Ryssland och vidta åtgärder på olika sätt, utan också donera en massa pengar.

Men även med detta sagt är insatsen från Epic och Microsoft nyligen i en annan division. Båda företagen har tidigare gjort stora insatser för att hjälpa Ukraina, men för två veckor sedan meddelade Epic att alla pengar som spenderas i Fortnite fram till den 3 april kommer doneras direkt till humanitär hjälp i Ukraina. Microsoft bestämde sig för att att delta i detta genom att inte ta den vanliga andelen från köp via Xbox Store utan donerade istället dessa pengar till Epics kampanj.

Vi har rapporterat att det samlats in en hel del pengar på detta sätt, och eftersom kampanjen avslutades igår vet vi nu hur mycket de nådde i slutändan. Som avslöjats på Twitter har de samlat in en rent ut sagt makalös summa på 144 miljoner dollar (knappt 1,4 miljarder kronor). Dessa pengar ska nu fördelas mellan Direct Relief, UNICEF, UNHCR, World Central Kitchen och World Food Programme.

Mycket, mycket imponerande av Epic och Microsoft. Låt oss hoppas att fler företag och spelare följer deras exempel, för tyvärr satsar Ryssland fortfarande på krig och dödar även civila i massor. Det kommer att behövas mycket mer resurser framöver, tyvärr.

Fortnite

Relaterade texter

7
Fortnite (Iphone)Score

Fortnite (Iphone)

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Vi har äntligen satt mjölktänderna i Iphone-versionen av Epic Games Bollibompa-doftande ultrasuccé...

FortniteScore

Fortnite

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Det känns obalanserat och upplägget rimmar illa på "pay to win". Trots detta är Epic Games senaste ganska roligt...



Loading next content