Svenska
Gamereactor
nyheter

Xbox Game Studios startar nytt team med fokus på exklusiva molnspel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En av funktionerna du får med Game Pass Ultimate är Xbox Cloud Gaming, vilket i princip är ett sätt att spela dina favoritspel på PC, Android, Ios eller konsol när du har tillgång till bra wifi-anslutning.

Hittills har de flesta spel som kommer till Game Pass fått molnstöd och det läggs också kontinuerligt till stöd för äldre titlar som redan finns tillgängliga via prenumerationstjänsten - men det verkar som om vi även kan förvänta oss exklusiva spel i framtiden. Microsoft har nu startat ett fokuserat team som helt ägnar sig åt molnbaserad spelutveckling av exklusiva titlar.

Denna grupp leds av Kim Swift, som anställdes som cloud gaming director förra året, och som tidigare varit involverad i utvecklingen av klassiker som Portal och Left 4 Dead 2. Hon säger att "cloud gaming is still in its infancy" samtidigt som hon tillägger att hennes grupp ska "partner with world class game development teams to develop cloud-native games to bring unprecedented experiences to players that can only be achieved with cloud technology.".

Det har ryktats om att Xbox Game Studios ska ge ut Hideo Kojimas nästa titel, vilken enligt uppgift är en molnbaserad titel - något som onekligen verkar passande med denna nya satsning från Microsoft.

Xbox Game Studios startar nytt team med fokus på exklusiva molnspel

Tack VGC



Loading next content