Svenska
Gamereactor
nyheter
Stalker 2: Heart of Chornobyl

GSC Game World verkar överväga en flytt till Tjeckien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den ukrainska utvecklaren GSC Game World har naturligtvis drabbats av den ryska aggressionen mot Ukraina och utvecklingen av Stalker 2: Heart of Chornobyl har i praktiken stoppats. Det verkar dock som att de överväger alternativet att flytta från landet för att kunna återuppta projektet.

Enligt den tjeckiske journalisten Pavel Dobrovsky förbereder sig hela teamet för att flytta till Tjeckien. Han hävdar till och med att själva flytten redan är igång eftersom de har hittat en ny plats i Prag. Det bör dock noteras att inga män i åldern 18-60 år får lämna Ukraina på grund av kriget, så vi är inte säkra på om denna flytt faktiskt kommer att vara genomförbar.

Det är för övrigt med stor sorg vi noterar att många av de tidigare släppta skärmdumparna från Stalker 2: Heart of Chornobyl ser lite väl mycket ut som de faktiska bilderna vi idag får från Ukraina efter Rysslands krigföring och förstörelse. Låt oss hoppas att det här löses på bästa möjliga sätt för alla inblandade, vilket såklart är oändligt mycket viktigare än att avsluta ett spel - hur lovande det än må se ut.

Stalker 2: Heart of Chornobyl
Stalker 2: Heart of ChornobylStalker 2: Heart of Chornobyl
Stalker 2: Heart of ChornobylStalker 2: Heart of Chornobyl

Relaterade texter



Loading next content