Svenska
Gamereactor
nyheter
Gran Turismo 7

Gran Turismo 7 är Metacritic-användarnas lägst betygsatta Sony-spel någonsin

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Av vad många misstänker var taktiska skäl aktiverade Sony och Polyphony Digital inte mikrotransaktionerna i Gran Turismo 7 under den period då medierna granskade spelet innan det släpptes. På så sätt nämndes de heller inte i de flesta recensioner (eftersom journalisterna inte fick chansen att utforska dem).

Istället lades de ganska aggressiva mikrotransaktionerna till på lanseringsdagen, och sedan dess har fansen klagat på höga priser och en hel del så kallad "grind" för att låsa upp bilar utan att behöva betala pengar. Förra veckan förbättrade Sony inte direkt spelets rykte då de med en ny patch faktiskt medvetet gjorde det ännu mer tidskrävande att låsa upp bilar, vilket också gjorde det omöjligt att spela racingtiteln (både single- och multiplayer) i över 24 timmar. Enligt GT Planet tar det för närvarande nästan 20 timmar att låsa upp en enda av de dyraste bilarna i spelet - som dessutom kostar nästan lika mycket som du betalade för spelet om du vill köpa den löst istället.

Gran Turismo 7 hade därför ett oväntat lågt Metacritic-betyg bland gamers även innan denna försämring, men när fansen upptäckte hur Sony försökte mjölka ut mer pengar ur användarna och hur det inte går att spela det utan internetuppkoppling fick många nog. För närvarande är användarnas betyg för titeln extremt låga 2,2, vilket är det lägsta betyg ett Sony-publicerat spel någonsin fått.

Tycker du att detta är välförtjänt, eller anser du att Sony och Polyphony Digital lyckats väl med mikrotransaktionerna i Gran Turismo 7?

Gran Turismo 7

Tack VGC

Relaterade texter

Gran Turismo 7Score

Gran Turismo 7

RECENSION. Skrivet av Johan Mackegård Hansson

Polphony Digitals ambitiösa bilsamlarsimulator och dess initiala mikrotransaktioner har nu förbättrats och balanserats vilket innebär att spelet är klart köpvärt...

0
Detta är Bulgaris Gran Turismo-klocka

Detta är Bulgaris Gran Turismo-klocka

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Sony-ägda Polyhony Digital och den italienska smyckesjätten Bulgari har utannonserat ett samarbete som resulterat i Gran Turismo-dressade specielversioner av Bulgaris...



Loading next content