Svenska
Gamereactor
nyheter

Onlinebutiken till Wii U och Nintendo 3DS stängs nästa år

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nintendo låter meddela att de snart pensionerar butikerna till både Wii U och Nintendo 3DS. I ett officiellt meddelande skriver de att "as of late March 2023, it will no longer be possible to make purchases" med de ovannämnda systemen och gratisinnehåll såsom demon kommer inte heller längre kunna laddas ner. Det betyder alltså att det blir betydligt svårare att få tag i spel till dessa format.

Vissa relaterade tjänster kommer även upphöra redan innan dess:

● Från och med den 23 maj 2022 kommer det inte längre att vara möjligt att använda ett kreditkort för att sätta in pengar på ett konto i Nintendo Eshop till Wii U eller Nintendo 3DS.

● Från och med den 29 augusti 2022 kommer det inte längre att vara möjligt att använda ett Nintendo Eshop-kort för att lägga till pengar i tjänsten till varken Wii U eller Nintendo 3DS. Det kommer dock fortfarande vara möjligt att lösa in nedladdningskoder fram till slutet av mars 2023.

Däremot kommer det efter detta fortfarande vara möjligt att ladda ner det du redan har köpt på nytt, till exempel spel eller expansioner. Eventuella programuppdateringar och liknande fortsätter också fungera liksom onlinespelande till Wii U och Nintendo 3DS - även efter den givna tidsfristen i mars 2023.

För mer information kan du läsa det officiella uttalandet via länken ovan. För att tacka fansen för deras stöd har Nintendo lagt upp en webbplats där du kan "look back on your time with them via various play statistics".

Onlinebutiken till Wii U och Nintendo 3DS stängs nästa år


Loading next content