Svenska
Gamereactor
nyheter
Counter-Strike: Global Offensive

Dag tre av CS:GO-turnering Blast Premier Spring 2022, premiär för snackis-femman samt firande hundar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Dag tre av Blast Premier Spring 2022 sparkade igång igår med en match mellan Team Vitality och Evil Geniusses när grupp C skulle avgöras. Franska Vitality som lagom till säsongen signat Peter "Dupreeh" Rassmusen, Emil "Magisk" Reif och coach Danny "Zonic" Sørensen från Astralis. En roster-förändring som fått de flesta att höja på ögonbrynen. Nu var bara frågan, skulle de återkommande Major-vinnarna från Danmark passa med fransmännen? Svaret lät inte vänta på sig. Vitality krossade EG på Inferno med 16-3 i rundor i en match det inte finns mycket säga om. Danskarna fann direkt sin plats, Zywoo var like farlig med AWP:en som vanligt och lagets in-game leader, Apex, sköt hårdast på servern.

Men säg den lycka som vara för evigt. Nästa match för den nya femman var mot Faze Clan. Faze med nyförvärvet Robin "Ropz" Kool, som tyvärr för oss svenska CS-fans petar den svenska legendaren Olof "Olofmeister"" Kajbjer. Ropz har spelat fantastiskt 2021 och föhoppningarna är stora att han kan skina än mer i år. Banan blev återigen Inferno för Vitality. Faze lyckades ta en stor 12-3 ledning i första halvlek och lyckan verkade ha lämnat Vitality helt. Men Blast Premier Spring 2022 hade ju bjudit på rejäla combacks tidigare, kunde det ska igen? Det kunde det verkligen. Vitality vänder och efter 30 rundor spelade väntar förlängning. Vitality spelarna jublar när man säkrat förlängningen och den alltid lika känslosamme Apex två hundar rusar in i rummet han spelar i hemifrån efter att ha smittats av covid och deltar glatt i firandet. Skulle matchen kunna vinnas av vitality nu? Svaret blev ja. Förlängningen blev en ensidig historia. Vitality släppte inte en runda och 19-15 slutar ännu en otrolig nagelbitaren i Blast Premier Spring 2022. De båda danskarna verkar trivas riktigt bra med sina nya franska lagkamrater.

Dagen var dock inte över än. Faze lyckades efter vinst i en match som gick till förlängning mot Team Liquid ta sig till gruppfinalen. Ett Liquid som inför säsongen värvat Richard "Shox" Papillon från just Team vitality. Resultatet i matchen blev 19-17. I finalen för Faze väntade återigen banemännen från tidigare i form av Vitality. Den här gången var det dock ombytta roller och Faze Clan lyckades säkra en vinst med siffrorna 16-10 och vann därigenom gruppen. Nästa match för Faze blir på lördag och då spelas matcherna bäst av tre kartor i tuneringens "knock out-stage".

Counter-Strike: Global Offensive
Ropz hade en bra dag i sin nya Faze-tröja.

Relaterade texter

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar i PC-versionen...

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar...



Loading next content