Svenska
Gamereactor
nyheter

Playstation 3-titlar dyker upp i Playstation 5-affären

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I början av december avslöjade Bloomberg-journalisten Jason Schreier att Sony är på väg att slå ihop sina två prenumerationstjänster PS Now och PS Plus till en ny tjänst i flera nivåer för att bättre kunna möta konkurrensen från Xbox Game Pass. Förra veckan rapporterade vi om både ett nytt patent från Sony om bakåtkompatibilitet samt att Sony bett återförsäljare att ta bort Playstation Now-presentkort från försäljning.

En annan nyhet från förra veckan var ryktet som säger att Sony är på väg att ha ett stort event ganska snart. Man behöver inte vara spel-Einstein för att koppla ihop allt detta och inse att nyheterna faktiskt verkar ha ett samband. Och nu har vi fått fler bevis på Sonys planer, då flera användare (här är ett exempel) på sociala medier upptäckt att Playstation 3-spel plötsligt dykt upp i PS5 Store, något de normalt inte ska göra eftersom de inte fungerar med Playstation 5.

Återigen behöver man inte ha ett svart bälte i TV-spel för att räkna ut att detta också verkar peka mot att äldre Playstation-titlar kanske snart stöds via Playstation 5,samt att de ska ingå med den nya prenumerationstjänsten från Sony, som för närvarande är känd under kodnamnet Spartacus.

Med alla dessa saker läckta, hoppas vi att Sony utannonserar sitt evenemang snart medan det fortfarande finns hemligheter kvar.

Playstation 3-titlar dyker upp i Playstation 5-affären


Loading next content