Svenska
Gamereactor
nyheter
PUBG: Battlegrounds

PUBG: Battlegrounds-skaparna stämmer Apple och Google för kopior

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det som tidigare kallades PlayerUnknown's Battlegrounds var långt ifrån det första battle royale-spelet, men tack vare innovationerna och upplägget, blev det snabbt extremt populärt och mer eller mindre grundade en ny subgenre där andra titlar kallades PUBG-kopior. Initialt sade chefsutvecklaren Brendan Greene att det bara var kul och smickrande, men nu när han pensionerat sig vankas andra bullar.

Rättsdokument avslöjar att PUBG: Battlegrounds-studion Krafton stämmer nu Apple, Google och mobilutvecklaren Garena sedan sistnämnda försökte kringgå en ny stämning genom att släppa PUBG-klonen Free Fire Max till Android och Ios förra året. Vi skriver "ny stämning" eftersom PUBG Corp. även gick till domstol när Garena försökte sig på något liknande med det ursprungliga Free Fire: Battlegrounds 2017.

Det är inte första gången Krafton stämmer ett annat spel för likheter med PUBG, men den här gången kan vi faktiskt förstå motiveringen. Båda börjar omgångarna med att hoppa ut ur flygplan, har stekpannor som både kan användas som vapen och skydd, har snarlika vapen, skottsäkra västar och kläder, samt har en allmänt snarlik presentation.

Anledningen till att Apple och Google också stäms, är att dessa två borde ha slutat sälja spel som uppenbarligen är kloner, samt eftersom den senare äger Youtube som inte tagit ner videos av Free Fire sedan Krafton påpekat det.

Vad tycker du om fall som dessa?

PUBG: Battlegrounds

Relaterade texter



Loading next content