Svenska
Gamereactor
nyheter
Halo Infinite

Halo Infinite har en bugg som tillåter lokal co-op

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Halo Infinite har sedan releasen skördat stora framgångar och inkasserat mängder av höga betyg, detta trots att det inte släpptes med seriens populära co-op. Nu har en innovativ YouTuber tänkt utanför boxen igen och genom idogt experimenterande lyckats hitta ett sätt att spela lokal co-op. Visserligen i limiterat utförande men ändå.

Det rör sig om NobleActual som nyligen postade en video på Twitter om hur han lyckats nyttja en bugg i spelet som låter honom spela lokal co-op i kampanjen. Detta alltså innan 343 Industries officiella release av funktionen. I aktuell video ser vi två spelare som står på Zeta Halo, där den ena rör sig och hukar i den andras synfält. Som med de flesta buggar krävs en hel del förberedelse och skruvande i systemet för att få det resultat man önskar och så är det även här.

Först och främst måste man sätta Halo Infinite offline. Därefter kopplar man in sin andra kontroller och loggar in på Xbox-kontot. När det är klart används huvudkontrollern för att starta kampanjen och när man väl är inne i spelet trycker man "start" och backar direkt ut igen. Sedan trycker man "start" på kontroller nummer två och ansluter sig till teamet och voilà, lo and behold. Ett lokalt co-op-läge är tillgängligt. Dock med signifikativa begränsningar. Eftersom det är just en bugg och inte ett utarbetat spelläge så fungerar det förstås inte lika bra som vi väl ändå får utgå ifrån att 343 Industries tilltänkta funktion med lansering nästa år kommer att göra. Något som är väldigt uppenbart direkt är avsaknaden av HUD för spelare två. De största begränsningarna är att man inte kan göra några framsteg i kampanjen eller använda baserna och om någon av spelarna dör så låser sig spelet och man blir tvungen att gå tillbaka till huvudmenyn och starta om. En annan viktig aspekt att ta i beaktning om man är sugen på att testa är att det har förekommit scenarier där alla sparfiler har raderats.

Det är också viktigt att poängtera att buggen inte verkar fungera på PC, utan gäller endast Xbox.

Halo Infinite

Relaterade texter

7
Halo Infinite - Season 2: Lone WolvesScore

Halo Infinite - Season 2: Lone Wolves

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi har spelat den andra säsongen av Halo Infinite, men är tyvärr inte helt imponerade av det som erbjuds, där kvantiteten är största problemet...

Halo Infinite - KampanjenScore

Halo Infinite - Kampanjen

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Sex år, flera miljarder kronor och en rejäl försening senare är nu Halo Infinite äntligen här. Är det den mjuka reboot som utlovats, och framför allt - är det bra...



Loading next content