Svenska
Gamereactor
guide
Hades II

Nybörjartips för att komma igång i Hades II

Här är några sätt att göra din kamp mot Tiden lite lättare.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Hades II är ute! Tja, det är ute i Early Access, men med tanke på att det redan har mer innehåll än det första spelet är det en upplevelse som många fans redan har fastnat i. Oavsett om du är en veteran sedan länge eller hoppar in i den djupa änden i Supergiants uppföljare, har vi några tips och tricks som hjälper dig att komma igång.

1. Få ut det mesta av Melinoë

Om du är en Hades-spelare av den gamla skolan kommer du förmodligen att falla in i ett mönster av att attackera och rusa som du gjorde i det första spelet, men om du inte tar en minut för att lära dig hur Melinoës olika förmågor används kan du känna dig lite underdriven.

Den största förändringen är din magipool, som uppdateras efter varje plats, så även om du inte kan regenerera den automatiskt, se till att spamma dina laddade förmågor för att få striderna att gå lite smidigare. Speciellt din rollbesättning bör inte glömmas bort. Till skillnad från i det första spelet har det en användning även om det inte buffas av en guds välsignelse. Oavsett om du är laddad eller inte kan du lätta mycket press från dig genom att kunna snärja fiender, så se till att använda den.

Detta är en annons:

2. Minnessaker, skaffa dina minnessaker

Efter ett par omgångar får du tillgång till Nectar, en förbrukningsvara som kan ges till gudar och dina allierade i lägret vid Crossroads för att främja din relation med dem, oavsett om det är romantiskt eller inte. I det tidiga spelet rekommenderar vi att du tar så mycket Nectar du kan och ger bara en till varje karaktär du kan, även om du egentligen inte gillar dem så mycket.

Det beror på att när du först ger någon lite nektar kommer de att återgälda tjänsten med en minnessak. Det här är speciella föremål som du kan ta med dig på dina löprundor och som ger kraftfulla buffs. Bra att börja med är Knuckle Bones, Hecate's Wheel och Luckier Tooth, som du får från Odysseus, Hekate och Schelemeus.

HQ
Detta är en annons:

3. Få tag på Moonlight Axe så snart som möjligt

Detta är mindre av ett allmänt speltips och mer av ett direkt råd om du vill komma så långt som möjligt snabbt. Moonlight Axe kräver en hel del silver för att låsas upp, men när du väl har fått det betalar det sig självt tillräckligt snabbt. Hög skada om den är lite långsam, och den enda blockmekaniken i något av de vapen som släppts hittills gör Moonlight Axe till ett måste för nya spelare.

Precis som skölden från det första spelet låter Moonlight Axe och dess block dig göra misstag utan att nödvändigtvis straffas för dem. Blocket är inte lika starkt som Zagreus sköld, men det kan vara en livräddare i de flesta av spelets strider, vilket gör att du kan ta tag i striderna som dina egna mytologiska stödhjul. Vissa purister kanske ogillar ljudet av det, men för de flesta av oss gör det att du kan komma in i spelet utan att det känns som om du bara slår huvudet i en vägg om och om igen.

4. Aska över psyket

I Hades II finns det två resurser som är oerhört viktiga för att förbättra Melinoë och dina chanser att nå Chronos. Ashes låter dig aktivera Arcana Cards, som faktiskt ger uppgraderingar som extra hälsa, de viktiga Death Defiances och andra uppgraderingar. Psyche förbättrar ditt grepp, vilket innebär att du kan aktivera fler kort på en gång, men det är bara riktigt användbart när du har korten att aktivera i första hand. Så vi tror att det är bäst att odla Ashes mer än Psyche först, så att du kan se vilka uppgraderingar du gillar och vilka du värdesätter mest när du kliver in i underjorden.

HQ

5. Spendera dina pengar

Precis som med Hades är Charon utan tvekan den viktigaste NPC:n i hela spelet, eftersom han ger dig tillgång till extra Boons, Daedalus Hammers, hälsa och mer via sin butik. Även om du kanske vill spara dina pengar när du inte ser något du gillar före en bossfight, rekommenderar vi istället att du spenderar de pengarna ändå. Ta en Pom, få lite extra magi, spendera de pengarna, för du kanske bara får ett Charon-kreditkort. Det är inte vad de officiellt heter, men dessa kort kan användas för att få extra Psyche, Ashes och dyra Fate Fabrics tillbaka till ditt läger, vilket kommer att visa sig vara användbart i det långa loppet.

6. Låt månen vägleda dig

En av de nya gudarna du kommer att möta i Hades II är Selene, och hon fungerar effektivt som ditt enda sätt att få Call -förmågan från det tidigare spelet. Genom att trycka på F på tangentbordet får du tillgång till en förmåga som du väljer när du träffar Selene för första gången. Dessa förmågor kan vara viktiga i dina löpningar, och en bra förmåga att börja med är mardrömsformen. För den skada den gör och den ogenomträngliga förmågan den ger dig har den en mycket låg magisk kostnad. Alla Selenes förmågor kommer att tömma din magi, men med tanke på att de har sina egna uppgraderingsträd som kan göra dem till några av de starkaste förmågorna i spelet, är de värda det och till och med värda att plocka upp ett par extra magiflaskor för att se till att du kan använda dem mer än en gång i en strid.

Hades II

7. Daidalos hammare över allt annat

Om du ser en Daedalus Hammer som en potentiell välsignelse, gör det. Det är tipset, så enkelt är det inte. Daedalus Hammers ger ditt vapen en buff, oavsett om det är starkare grundattacker, olika typer av specialare eller en ny förmåga som helt förändrar hur du spelar. Vad de än har att erbjuda är dessa hammare ryggraden i de flesta av dina byggen och kan alltid vara användbara för en knepig gudlös körning.

8. Ta dig tid att slåss tid

Chronos är en knepig gammal, så det är han, och du behöver inte oroa dig om du inte tar ner honom på din första körning. Du behöver inte ens besegra den första bossen på din första körning, för gissa vad? Det är egentligen inte meningen att du ska göra det. När du gör framsteg i Hades II kommer du naturligtvis att bli starkare, men det finns ingen tidsgräns för när du måste slå Chronos. Oavsett om det tar 10 eller 100 körningar bör varje natt som du ger dig ut göra det möjligt för dig att nagga på berättelsen och vägen till underjorden. Ibland kommer du att stöta på en gudomlig byggnad och andra gånger kommer RNG-gudarna helt enkelt inte att vara på din sida. Det är bara ett sånt spel. Så länge du har roligt, känn dig inte pressad att göra bättre ifrån dig varje gång. Det finns massor av saker att låsa upp, och det kommer att ta tid att låsa upp dem, så fortsätt bara att ha kul och låt varje dödsfall bli en läxa.

Hades II

Relaterade texterLoading next content