Svenska
Gamereactor
nyheter
Fortnite

Nu går det att spela Fortnite på OS-nivå

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Trots att den styrande kommittén IOC (International Olympic Committee) har strikta riktlinjer som reglerar hur våldsamma spel får vara för att släppas in i esports-OS så har nu Epics Battle Royale-framgångssaga Fortnite tagit steget och blivit en fullvärdig medlem i den olympiska familjen. Tidigare har regelverket sett ut så att spel som främjar våld och/eller diskriminering inte har ansetts lämpliga i OS-sammanhang men nu, i och med Fortnites inträde så verkar det som att bestämmelserna kan ha ändrats för att inte beröra titeln i fråga, som ju i grunden är ett spel där man ofta skjuter på varandra med automatvapen.

Thomas Bach som är VD för IOC yttrade sig om ämnet 2018 och hade då detta att säga:

"We cannot have in the Olympic programme a game which is promoting violence or discrimination,"

"Of course every combat sport has its origins in a real fight among people. But sport is the civilised expression about this. If you have egames [esports] where it's about killing somebody, this cannot be brought into line with our Olympic values."

Men nu kan alltså alla Fortnite-fantaster glädjas åt att det finns utrymme att briljera även på olympisk nivå för den som är riktigt riktigt vass på avtryckarfingret. Kanske är just nu det bästa tillfället att göra en professionell satsning om du någonsin letat efter ett tecken från ovan? Andra spel som gör Fortnite sällskap i OS är Gran Turismo och Just Dance.

Är du bra på Fortnite?

Fortnite

Relaterade texter

7
Fortnite (Iphone)Score

Fortnite (Iphone)

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Vi har äntligen satt mjölktänderna i Iphone-versionen av Epic Games Bollibompa-doftande ultrasuccé...

FortniteScore

Fortnite

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Det känns obalanserat och upplägget rimmar illa på "pay to win". Trots detta är Epic Games senaste ganska roligt...



Loading next content