Svenska
Gamereactor
esports
League of Legends

NRG:s VD bekräftar förvärvet av CLG

I och med flytten kommer organisationen att återgå till LCS.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

NRG:s VD Andy Miller har bekräftat via Twitter att hans organisation har förvärvat Counter Logic Gaming (CLG).

Flytten kommer att se NRG återvända till League of Legends Championship Series, (LCS) blir ett lag som tävlar i en av League Esports stora regioner igen.

I videomeddelandet sa Miller: "Vi är mycket glada över att kunna meddela att vi är tillbaka i League of Legends.

"Så efter många många års frånvaro, efter att ha blivit nedflyttade, försökt ta reda på allt, och en massa år, klappade vi oss tillbaka och här är vi."

Miller lugnade nuvarande CLG-fans: "Vi håller ligans infrastruktur intakt. Ligans LCS-lag, akademilagen, alla tränare, analytikerna, alla ner till kocken Phil.

På tal om organisationens identitetsförändring sa Miller: "Det finns definitivt förändringar i CLG-organisationen och vi uppskattar alla som genom åren lagt sitt blod, svett och tårar i organisationen för att komma till den punkt där de nu kan bli en del av NRG.

"Framöver kommer vi att fortsätta vårt lekfulla varumärke, typ i min medgrundares bild där, Shaquille O'Neal, världens största barn, det är så vi ser på oss själva.

"Men vi vill vinna, vi hatar att förlora nästan mer än vi gillar att vinna."

Förvärvet har inneburit att Greg Kim, nuvarande chef för CLG, inte längre kommer att leda organisationen.

I ett tillkännagivande via sin Twitter sa Kim: "Det är ett sällsynt privilegium att få nycklarna till en anrik organisation som CLG, och ännu sällsyntare att vara förvaltare av en fandom så passionerad och lika lojal som de troende.

"Jag kommer att vara evigt tacksam för dem som litade på mig att vara en väktare av detta otroliga team."

Om League specifikt fortsatte han: "Vi byggde om vårt League of Legends-program och såg våra fans komma ut ur gömstället när vi steg till topp fyra-status.

"Vi var värd för aktiveringar varje dag när Worlds var på vår tröskel i New York."

Kim talade om staten han lämnar CLG i och sa: "Vårt League of Legends-program fortsätter arvet från allt som byggts under det senaste decenniet, och jag vet att den här gruppen tränare och spelare har vad som krävs för att vinna LCS."

CLG:s League of Legends-team kommer att byta namn till NRG i väntan på Riot Games-godkännande.

League of Legends
CLG

Relaterade texter



Loading next content