Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Nokia T20

Nokias nya ägare HMD Global har dunkat ut en högkvalitativ budgetplatta som imponerat på Hegevall under de senaste veckorna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

2500 kronor för en 10.4" surfplatta... Det borde innebära billigt plastig byggkvalitet, kass skärm och klen prestanda. För det är en tredjedel av priset för en ny, likvärdig, Ipad på ett ungefär. Det borde inte gå att sälja en surfplatta med finare kvalitetskomponenter för 2500 kronor. Men Nokia har hittat ett sätt, hur det nu gått till. Nokia T20 är en budgetplatta med Android som operativsystem, den är som sagt 10,4 tum stor och körs i upplösningen 1200x2000 pixlar med imponerande pixeldensitet och en LCD-skärm som presterar väldigt väl med klockren skärpa, fina, jämna färger som inte drar iväg åt något håll samt fullgod svärta samt kontrast.

HQ
Nokia T20
Den sidenmatta, blågröna, färgen är ursnygg och T20 känns klart dyrare än vad den är.

Det första som slår mig dock när jag för första gången packar upp T20 är designen samt materialvalen som Nokia-guppen HMD Global använt sig av här. Chassit är tillverkat i aluminium som lackerats i en urtjusigt sidenmatt blågrön ton som jag älskar. Samma sekund som man plockar upp T20 ger den ett gediget kvalitetsintryck och det intrycket stannar kvar, och förstärks. Allt från de rundade kanterna till bakstyckets utformning, knapparna och touch-funktionaliteten i skärmen är strålande och även om systemchippet Unisoc T610 är gammalt vid det här laget och därmed inte särskilt snabbt, fungerar T20 superbt bra för det jag använt den till (surfning + Netflix). Jag har även låtit min son Frank och dottern Vega (sex respektive fem år) använda T20 en hel del och även för deras ändamål (Youtube Kids samt ett antal barnspel) har plattan fungerat felfritt och varit tåligt välbyggd och pålitlig.

Nokia T20
Allt är bra här förutom kameran.

Batteritiden är en annan aspekt som är väldigt bra här. Med maximal ljusstyrka och med Netflix-serien Arcane på autouppspelning mäktade T20 med närmare åtta timmar per laddning vilket är klockrent. Det ska sägas dock att den laddar upp sig väldigt långsamt, denna surfplatta. Det tar timmar att gå från 0% till 100% vilket gör att man måste planera in laddningarna under natten. Detta har mest troligt att göra med den lite för underdimensionerade laddaren på ynka 10 watt som medföljer och jag har planer på att testa om den tar laddning via en 20 watt-modell, istället. När det gäller ljudet är det precis som bildkvaliteten i skärmen riktigt trevligt. Precis som från en Samsung-platta eller en Ipad saknas det såklart bas och värme på grund av de minimala elementen men samtidigt låter stereoljudet klart och kontrollerat och det går att spela ganska högt med T20, trots de små högtalarna.

Detta är en annons:
Nokia T20
En klockren budgetplatta som gör oss nyfikna och förväntansfulla på HMD-Nokias framtid.

Den aspekt som jag skulle säga är den enda delen av denna platta som inte känns "dyrare" än det låga butikspriset och som lämnar mig en smula besviken är den inbyggda kameran, för den är verkligen inte bra - alls. Bilderna blir lågupplöst bleka och urvattnade och saknar skärpa, svärta och kontrast. Kameran på framsidan är inte heller superb men fungerar bättre för videosamtalen som jag testat. I slutändan är Nokia T20 en av de mest kapabla och kvalitativa budgetplattorna vi klämt på här på Gamereactor och om du, likt jag, inte vill sluska upp 6999 kronor för en ny surfplatta till din son, är detta ett alldeles utomordentligt alternativ.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Klockren design, bra materialval, strålande skärm, trevligt stereoljud, skaplig prestanda
-
Kameran är usel, batteriet laddas väldigt sakta
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

4
Nokia T20

Nokia T20

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Nokias nya ägare HMD Global har dunkat ut en högkvalitativ budgetplatta som imponerat på Hegevall under de senaste veckorna...



Loading next content